Na Ukrajine zabíjal požiar, Zelenskyj dohliadne na tresty vinníkov

TA3 TASR
17.8.2019 10:32

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij po tragickom nočnom požiari v hoteli v prístavnom meste Odesa vyhlásil, že sa "osobne uistí", či boli zodpovedné osoby potrestané "v súlade s právnymi normami". Pri požiari, ktorý v skorých ranných hodinách vypukol v hoteli v Odese, zahynulo osem ľudí. Desať ďalších osôb utrpelo zranenia.

Prezident Zelenskij vo vyhlásení na svojej stránke na Facebooku okrem iného napísal, že štyria zo zranených sa nachádzajú v kritickom stave. Požiar v hoteli Tokio Star sa rozhorel o 01.34 h miestneho času (0.34 h SELČ). Bojovalo s ním 65 hasičov s 13 vozidlami a uhasili ho po troch hodinách, okolo 04.30 h. Odeské úrady uviedli, že z oblasti evakuovali približne 150 ľudí. Polícia začala vyšetrovanie pre možný trestný čin porušenia protipožiarnych predpisov a príčiny požiaru už stanovuje.

"Túto noc sme stratili osem životov," napísal Zelenskyj na Facebooku. "A nespôsobila to vojna ani ostreľovanie. Stalo sa to pre trestuhodné zanedbanie povinností, zanedbanie základných bezpečnostných noriem a ľahostajnosť voči ľudským životom," zdôraznil prezident. Zelenskyj dodal, že sa "osobne uistí", či zodpovedné osoby budú potrestané "v súlade s právnymi normami". Odesa je prístav na pobreží Čierneho mora, 475 kilometrov južne od ukrajinskej metropoly Kyjev. Prímorské mesto láka v lete mnoho dovolenkárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok