O osude SR nemôžu rozhodovať neoverené SMS chvastúňa, tvrdí Fico

TA3 TASR SITA
16.8.2019 15:20

Ide o organizovaný útok na vládu. Stojí za ním Eset, údajne preukázateľne napojený na zahraničné spravodajské služby. Vyhlásil to expremiér Robert Fico v reakcii na spoločné vyhlásenie štvorlístku lídrov opozičných strán, ktorí odsúdili napojenie Mariana Kočnera na vládnych politikov. "Ak toto má byť alternatíva pre Slovensko, tak sa môžem len smiať," vyhlásil Fico.

Chválenie sa pred ženou

Predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico označil zverejňovanie údajnej komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej za organizovaný útok na vládnu koalíciu zo strany opozície a firmy Eset. "O osude tejto krajiny nemôže rozhodovať neoverená sms-ková komunikácia chvastúňa, ktorý sa chvastá pred nejakou ženou", uviedol Fico na margo zverejnených správ.

Fico opätovne označil predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana za podozrivého drogového dílera, lídra vznikajúcej strany Za ľudí Andreja Kisku za daňového podvodníka a predsedu Spolu Miroslava Beblavého sa pýta, odkiaľ zobral peniaze na svoj rodinný dom. „Spoločnosť Eset je podľa cudzích zdrojov preukázateľne napojená na zahraničné tajné služby," uviedol Fico na tlačovke.

Fico reagoval na vyhlásenie opozičného štvorlístku z rána. Predstavitelia strán Progresívne Slovensko, Spolu, KDH a Za ľudí sa spolu postavili pred kamery a vyjadrili sa ku kauze posledných dní - zverejneniu šifrovaných správ Mariana Kočnera, v ktorých sa spomínajú aj vládni politici a ich kontakty s obvineným podnikateľom.

Exprezident Slovenska a líder vznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska si myslí, že Slovensko je ešte v horšom stave ako za Vladimíra Mečiara. „Vtedy zabili Róberta Remiáša a teraz zahynuli dvaja mladí ľudia. Ten pocit, že vládna moc je prepojená na kriminálnikov a oligarchov, že pár ľudí má pocit, že krajinu vlastnia, že môžu všetko, je strašný. Po uniknutých informáciách si myslím, že si každý človek vytvoril vlastný názor na to, aký je náš štát," povedal Kiska.

Kšefty a vopred vyhraté tendre

Podľa lídra Progresívneho Slovenska Michala Trubana sa politici za posledných dvadsať rokov nezmenili. „Samé kšefty, vopred vyhrané tendre. Potom nedokázali riešiť nemocnice, školstvo, ani pracovať pre ľudí. Po prečítaní komunikácie sme si uvedomili, aká veľká to je obludnosť. Pre týchto politikov sme šli do politiky - aby sme priniesli zmenu. Nie je to jednoduché, pretože máme silných súperov, ktorí roky rozkrádali krajinu. Na zmenu potrebujeme vedieť spolupracovať a dať naše egá do úzadia," povedal Truban.

Líder strany Spolu Miroslav Beblavý povedal, že keby páni v koalícii dokázali povedať prepáčte, toto je neprijateľné pre krajinu Európskej únie, odstupujeme, nemal by ich kto nahradiť. „Kto by bol v ich okolí zárukou, že zmenia kurz krajiny?" pýtal sa Beblavý. Zároveň všetkým vyšetrovateľom odkázal, že majú podporu spoločnosti a drží im palce v snahe čistiť krajinu.

Kočner sa údajne stretával s Robertom Ficom, svoju plánovanú novú politickú stranu riešil aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Vyplýva to z komunikácie Kočnera a Zsuzsovej cez aplikáciu Threema, ktorú zverejnil spravodajský portál Denníka N. Portál Aktuality.sk informoval, že Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Kočnerom. Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice bola podľa Denníka N v kontakte aj s predsedom parlamentu Andrejom Dankom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok