Klamali a neprizvali ich? Lídri SaS a OĽANO reagujú na vyhlásenie

TA3 TASR
16.8.2019 14:07

Neprizvali ich a klamali? Lídri SaS a OĽANO Richard Sulík a Igor Matovič reagovali na spoločné vyhlásenie štyroch opozičných strán PS, Spolu, KDH a Za ľudí ku správam Mariana Kočnera, ktorého sa však nezúčastnili.

Klamali a neprizvali ich? Lídri SaS a OĽANO reagujú na vyhlásenie
SITA/Diana Černáková

Keby vedel, bol by sa vraj zúčastnil

"Som presvedčený, že tu s nami mali stáť aj SaS a OĽANO," povedal na spoločnej tlačovej besede, na ktorej KDH, PS, Spolu a Za ľudí odsúdilo kontakty Mariana Kočnera s politikmi, líder Za ľudí Andrej Kiska. Kiska vraj lídrov týchto strán kontaktoval, avšak bez ich odpovede.

"O piatkovej tlačovej besede sa nezmienil, a keďže v týchto dňoch cestujem po Slovensku, plánoval som sa tomu venovať až v piatok. Samozrejme, ak by som vedel o tom, že zmluva sa ide verejne prezentovať už v piatok ráno, bol by som sa zúčastnil," reagoval Sulík.

Nemohol to tvrdiť s dobrým úmyslom

Líder Obyčajných Igor Matovič reagoval na Kiskove slová na sociálnej sieti s tým, že Kiska klamal. "Kiska mi poslal dve SMS-ky, či nemám chuť a čas na kávu s ním v pondelok, či vo štvrtok. Prvú 5. júla a druhú 8. júla. Neodpovedal som mu na ne hneď, lebo som chuť nemal. Keď sa neskôr v médiách sťažoval, tak som mu aj ja cez médiá poslal odpoveď. Nemám totiž rád ľudí, ktorí mi do očí klamú o tom, ako veľmi chcú spolupracovať a poza chrbát robia presný opak," tvrdí Matovič.

Kiska
podľa jeho slov dobre vedel, že mu dve SMS-ky posielal pred 39, respektíve 42 dňami. "Logicky nemohol s dobrým úmyslom teraz tvrdiť, že mi poslal SMS-ky s úmyslom dať spoločné vyjadrenie ku Kočnerovej Threeme, ktorá je vonku dva dni," uviedol líder OĽANO. Kiska podľa Matoviča klamal, aby úmyselne vytvoril lepší obraz o sebe a jeho strane Za ľudí a úmyselne horší o Matovičovi a OĽANO.

Matovič sa zamýšľa aj nad možnosťou, že Kiska už 42 dní, respektíve 39 dní vopred vedel, čo bude predmetom piatkovej 'tlačovky'. "To by ale musel byť vopred dohodnutý s médiami, že sa Kočnerova komunikácia zverejní práve teraz. Keďže nechcem konšpirovať, reálna možnosť je len, že Kiska, bohužiaľ, opäť úmyselne klamal. A mne je to opäť ľúto," napísal Matovič na sociálnej sieti.

Hovoria o Kočnerovej generácii politikov

Progresívne Slovensko, Spolu, KDH a vznikajúca strana Za ľudí podpísali spoločné vyhlásenie. Zaväzujú sa v ňom, že urobia všetko pre to, aby popretŕhali väzby medzi políciou, prokuratúrou, justíciou a ľuďmi, ktorí sú napojení na zločineckú sieť. Strany a hnutia deklarujú, že chcú vzájomne spolupracovať, priniesť na Slovensko zmenu a nahradiť podľa ich slov "Kočnerovu generáciu politikov".

Strany sľubujú, že ak budú po nasledujúcich parlamentných voľbách vo vládnej koalícii, stane sa najvyššou prioritou vlády, aby bezpečnostné zložky štátu mohli konať slobodne. "Garantujeme, že polícia nebude nikdy konať v prospech osôb podozrivých zo závažných trestných činov a zneužívať svoje postavenie voči občanov, novinárom a politikom," zhodli sa vo vyhlásení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok