Zomrela princezná Christina, s rakovinou bojovala niekoľko rokov

TA3 TASR
16.8.2019 13:01

Vo veku 72 rokov zomrela po boji s rakovinou kostí holandská princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix. S odvolaním sa na oficiálne oznámenie kráľovskej rodiny o tom informovala tlačová agentúra AP.

Zomrela princezná Christina, s rakovinou bojovala niekoľko rokov
SITA/AP (ilu)

Christina, najmladšia zo štyroch dcér zosnulej kráľovnej Juliány and jej manžela princa Bernharda, zomrela v kráľovskom paláci Noordeinde v holandskom meste Haag. Podľa štátnej informačnej služby RVD princezná trpela rakovinou kostí niekoľko rokov.

Holandský kráľ Viliam Alexander, kráľovná Máxima a Beatrix, ktorá od svojej abdikácie používa titul princezná, v príspevku na Twitteri opísali Christinu ako "výraznú osobnosť s láskavým srdcom". Princezná Christina sa narodila 18. februára 1947. Spolu s bývalým manželom Jorgeom Guillermom, synom kubánskeho lekára, mala tri deti - Bernarda, Nicolása a Julianu. Pár sa rozviedol v roku 1996.

Christinine pozostatky prevezú do záhradného pavilónu Fagel na pozemku paláca Noordeinde, kde jej priatelia a rodina pred súkromnou kremáciou prejavia poslednú úctu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok