Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší skladací kajak Oru sa pohodlne zmestí do väčšej tašky

Najnovší skladací kajak Oru sa pohodlne zmestí do väčšej tašky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Oru Kayak sa venuje vývoju a výrobe skladacích kajakov, ktoré sú inšpirované skladačkami orgiami. Najnovší model Inlet je najľahším a najprenosnejším z portfólia, ktorý sa dá rozložiť už za niekoľko minút. Je to ideálne plavidlo pre každého, kto má obmedzený priestor na skladovanie, ale rád chodí pravidelne na vodu.

Skladacie kajaky Oru sú tu už od roku 2012 a odvtedy vzniklo viacero ich verzií. Najnovšia z nich nesie názov Inlet a v zloženej forme sa môže pochváliť naozaj kompaktnými rozmermi 107 x 48 x 25 centimetrov, čo je o tretinu menej ako má predchádzajúci model kajaku Bay ST. Inlet s váhou iba 9 kilogramov je pritom o 2,7 kilogramu ľahší ako model kajaku Beach LT, ktorý bol doteraz najľahším plavidlom v portfóliu výrobcu.

Kompaktný skladací kajak Oru Inlet.

Menšia rozmery a nižšia váha uľahčuje prenos kajaku k vode, či už v malom automobile, vo vlaku alebo autobuse. Kajak Inlet sa po zložení dá vložiť do väčšej tašky, ktorú môže používateľ nosiť cez rameno alebo v ruke. K dispozícii je aj batoh, ktorý rozkladá hmotnosť medzi ramená a boky nositeľa. Výhodou tohto balenia v taške je aj pohodlné skladovanie v stiesnených priestoroch či už v byte, v kancelárii, v obytnom prívese či kdekoľvek inde.

Kompaktný skladací kajak Oru Inlet.

Okrem výhod týkajúcich sa veľkosti a hmotnosti si skladací kajak Inlet prináša aj ďalšiu šikovnú vlastnosť. Vďaka novému vzoru skladania sa dá veľmi jednoducho rozložiť alebo zložiť. Spoločnosť Oru tvrdí, že používateľ môže byť na vode už za menej ako tri minúty. Kľúčom k rýchlejšiemu spôsobu rozloženia je plne integrovaná podlahová doska a menej voľných komponentov, ktoré je potrebné namontovať.

Kajak Inlet má po rozložení dĺžku 3 metre a jeho úžitková nosnosť je 125 kilogramov. Rovnako ako iné kajaky z dielne Oru, je aj Inlet vyrobený z vlnitého polypropylénu ošetreného UV žiarením. Tento materiál nazýva výrobca ako „OruPlast“, ktorý je navrhnutý tak, aby bol odolný. Kajaky Oru by tak mali vydržať viac ako 20 000 zložení.

Kompaktný skladací kajak Oru Inlet.

Kompaktný skladací kajak Oru Inlet bude stáť 899 dolárov, no prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter sa dá získať za akciovú cenu 749 dolárov. Je to prvý model kajaku Oru, ktorý má cenovku pod 1 000 dolárov a tak môže pritiahnuť viacero ľudí, ktorí si predtým kajak nemohli dovoliť. Už teraz sa podarilo niekoľkonásobne prekročiť cieľovú sumu 70 000 dolárov pre rozbehnutie výroby a tak by sa podporovatelia kampane mohli dočkať svojich skladacích kajakov Inlet niekedy v priebehu apríla 2020.

Kompaktný skladací kajak Oru Inlet.