Je rozhodnuté. Exminister zdravotníctva zakladá novú stranu

TA3 TASR
14.8.2019 17:31

Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker začína zbierať podpisy pre vznik jeho strany. Oznámil to na sociálnej sieti. Na registráciu strany potrebuje aspoň 10.000 podpisov.

Je rozhodnuté. Exminister zdravotníctva zakladá novú stranu
SITA/Diana Černáková

Tím predstaví čoskoro

"Je rozhodnuté, ideme do toho. Už tento týždeň začíname zbierať podpisy," napísal Drucker, ktorému v politike chýba normálnosť. "Nielen ľudskosť, solidarita a slušnosť by mali byť normálne. V politike by mali byť normálne aj program a dosahovanie skutočných výsledkov a to najmä tam, kde máme najväčší problém a kde je najväčší dlh voči spoločnosti," uviedol Drucker.

Svoj tím mieni predstaviť čoskoro. Má ísť podľa jeho slov o ľudí, ktorí majú nielen ambíciu, ale aj energiu a najmä skúsenosť. "Pretože som presvedčený, že nie len novosť, ale aj skúsenosť a schopnosti sú pre dobrú verejnú službu kľúčové," doplnil.

Silné regióny aj zdravotníctvo

Drucker má webstránku nazvanú Dobrá voľba. Na nej zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce. S Druckerom bude spolupracovať Tomáš Kuča, ktorý s ním spolupracoval už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim.

V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomína aj Lucia Kurilovská, ale aj poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová. Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere-SD hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok