Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Segway odhaľuje elektrickú kolobežku na dlhú jazdu v meste

Segway odhaľuje elektrickú kolobežku na dlhú jazdu v meste
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Názov Segway sa spája predovšetkým s gyroskopicky vyvažovanými osobnými dopravnými prostriedkami, no spoločnosť, ktorá je vlastnená čínskou robotickou firmou Ninebot sa snaží rozširovať svoju ponuku a s blížiacou sa výstavou IFA 2019 oznámila vlastnú elektrickú kolobežku Max G30, ktorá sa môže pochváliť mimoriadnym dojazdom.

Spoločnosť Segway-Ninebot sa už v minulosti skúšala odkloniť od svojho bežného portfólia dvojkolesových gyroskopických osobných dopravných prostriedkov. Či už to bola elektrická jednokolka One S1 alebo samovyvažovacie elektrické kolieskové korčule Drift W1 či pojazdný autonómny strážny robot Nimbo. Tentoraz sa výrobca pustil do čoraz obľúbenejšieho segmentu elektrických kolobežiek pre dochádzanie v meste a predstavil svoj vlastný model elektrickej kolobežky s označením Max G30.

Elektrická kolobežka Segway-Ninebot Max G30.

Ten sa môže pochváliť 551 Wh batériou, ktorá mu poskytne dojazd až 65 kilometrov na jedno nabitie, čím poľahky prekonáva väčšinu súčasných elektrických kolobežiek na trhu. Max G30 má vstavaný adaptér pre rýchle nabíjanie, takže používateľ môže viacej jazdiť a menej parkovať a nabíjať. Zabudovaný 350 W motor v náboji zadného kolesa poskytne kolobežke maximálnu rýchlosť 25 km / h a vďaka nemu sa zvládne vyšplhať aj na kopec so stúpaním 20 stupňov.

V prednom kolese je bubnová brzda, zatiaľ čo zadné koleso je vybavené elektrickým rekuperačným brzdným systémom, ktorý tiež svojou mierou prispeje k dlhšiemu dojazdu. Nová elektrická kolobežka jazdí na 10 palcových bezvzduchových penumatikách, ktoré pomáhajú absorbovať otrasy na nerovnom teréne, zatiaľ čo novo vyvinutý ochranný povrch znižuej riziko poškodenia pneumatiky.

Elektrická kolobežka Segway-Ninebot Max G30.

Kolobežka je odolná voči vode v kategórii IPX5, nechýba jej výstražný zvonček a plnofarebný displej vyjadrujúci stav nabitia batérie. Samotná kolobežka má rozmery 1 167 x 472 x 1 203 mm, no dá sa sklopiť tak, aby merala iba 534 mm. Sprievodná mobilná aplikácia umožní jazdcovi zamknúť kolobežku, nastaviť jej rýchlosť a tempomat či skontrolovať jej stav.

Spoločnosť Segway-Ninebot zatiaľ nezverejnila cenu svojej novej elektrickej kolobežky Max G30. No naživo ju už čoskoro môžu vidieť návštevníci výstavy IFA 2019, ktorá sa bude konať v nemeckom Berlíne a svoje brány oficiálne otvorí už 6. septembra.

Elektrická kolobežka Segway-Ninebot Max G30.