Kuciakovej vraždy sa mohli týkať dve SMS v Kočnerovom mobile

TA3 TASR SITA
13.8.2019 08:53

Po dlhšom čase mohli Slováci vidieť, ako vyzerá uväznený Marian Kočner. Podnikateľa, ktorý čelí obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka, ráno predviedli na nitriansku pobočku Národnej kriminálnej agentúry. Vyšetrovateľ ho vypočúval v prípade rozšifrovanej SMS komunikácie v jeho mobile.

Vyšetrovatelia chceli od Mariana Kočnera vysvetlenie esemesiek s Norbertom Bödörom a Petrom Tóthom. Policajná eskorta predviedla obžalovaného pred vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry. Vyšetrovateľ sa ho mal pýtať na esemesky, ktoré polícia rozšifrovala v jeho mobilnom telefóne.

Muž, ktorého meno sa nachádza aj v tzv. mafiánskych zoznamoch, si písal s nitrianskym oligarchom Norbertom Bödörom či exsiskárom Petrom Tóthom. Správa od Kočnera z 3. októbra 2017 znela: „Ján Kuciak, Veľká Mača 558, Galanta“. Polícia rozšifrovala aj správy Mariana Kočnera s Norbertom Bödörom, ktoré súvisia s kauzou zmeniek televízie Markíza, pre ktoré sa súdi s Pavlom Ruskom. Marian Kočner sa tiež v správach pýtal Norberta Bödöra, či „dohoda s Milanom“ ešte platí.

V súčasnosti je vo väznici v Leopoldove. Čelí obvineniu v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a v celej sérii ekonomických káuz, ktoré súvisia s daňovými vratkami za hotely na Donovaloch, golfovým ihriskom v Báči pri Bratislave a prevodmi bytov v komplexoch Five stars residence a Bonapart.

Kočnerov obhajca Marek Para potvrdil, že jeho klienta chceli vyšetrovatelia vypočuť v súvislosti s SMS komunikáciou, ktorú polícia rozšifrovala v jeho mobilnom telefóne. Uviedol, že prípadu vraždy by sa mohli týkať dve SMS správy nájdené v telefóne jeho klienta. Či bol Kočner ochotný vo veci aj vypovedať, nebolo podľa Paru isté.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok