Maduro stopol rokovania s opozíciou, odvolal sa na agresiu USA

TA3 TASR
8.8.2019 06:43

Vyslanci venezuelskej vlády sa nezúčastnia na ďalšom kole rokovaní s predstaviteľmi opozície na ostrove Barbados. Prezident Nicolás Maduro sa ich rozhodol neposlať na rozhovory po tom, ako Spojené štáty uvalili na Venezuelu nové sankcie. Informoval o tom minister informácií Jorge Rodríguez.

Maduro stopol rokovania s opozíciou, odvolal sa na agresiu USA
SITA/AP

Vládna delegácia sa mala na ostrove Barbados zúčastniť na novom kole Nórskom sprostredkovaných rozhovorov, uviedol na Twitteri Rodríguez. Maduro "sa rozhodol neposlať venezuelskú delegáciu" na rokovania so zástupcami vodcu opozície Juana Guaidóa "kvôli vážnej a brutálnej agresii", ktorú "neustále... vykonáva Trumpova administratíva proti Venezuele", uviedla vo vyhlásení venezuelská vláda.

"Dôvodom [odstúpenia] je vážna a brutálna agresia, ktorú Trumpova vláda proti Venezuele neustále a ľstivo robí," tvítoval minister Rodríguez. Biely dom po tom, ako Trump nariadil zmraziť všetok majetok venezuelskej vlády v Spojených štátoch, uviedol, že použije "každý vhodný nástroj" na ukončenie Madurovej vlády vo Venezuele.

Spojené štáty majú vedúcu úlohu v diplomatickej kampani na podporu vodcu venezuelskej opozície a predsedu parlamentu Juana Guaidóa, ktorý sa vyhlásil v januári za dočasného prezidenta, čo následne uznalo približne 50 krajín sveta. Prezident Maduro má však naďalej silnú podporu zo strany Ruska a Číny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok