Väzňa našli mŕtveho po neúspešnom pokuse o útek v maske dcéry

TA3 TASR
6.8.2019 19:27

Vodcu brazílskeho gangu, ktorý sa v sobotu neúspešne pokúsil utiecť z väzenia prezlečený za svoju 19-ročnú dcéru, našli mŕtveho v jeho cele.

Väzňa našli mŕtveho po neúspešnom pokuse o útek v maske dcéry
SITA/AP

Prezliekol sa za dcéru

Správa väznice v brazílskom meste Rio de Janeiro oznámila, že obávaný pašerák drog, 42-ročný Clauvino da Silva, sa evidentne obesil na posteľnej plachte. Začalo sa aj vyšetrovanie jeho smrti. Gangstra prezývali Krpáň, v portugalčine Baixinho, a za mrežami si odpykával trest 73 rokov.

Da Silvu chytili v sobotu 3. augusta, keď sa pokúsil dostať von z najprísnejšie stráženej väznice v západnej časti Ria - na sebe mal ženskú silikónovú masku, parochňu z dlhých čiernych vlasov, okuliare, tesné modré džínsy, ružové tričko s veselým motívom, biele šľapky a čiernu podprsenku, ktoré patrili jeho dcére.

Nervozitou zaujal stráže

Gangster patril medzi popredných členov "Červeného velenia", jednej z najmocnejších zločineckých skupín v Brazílii. Cez kontrolu väznice sa snažil prejsť prezlečený za svoju 19-ročnú dcéru, ktorá bola v ten deň za ním vo väzení na návšteve. Mala zostať za mrežami, kým on bude dočasne na slobode. Predstavitelia uviedli, že sa mu podarilo dostať až k východu väznice, ale svojou nervozitou zaujal pozornosť väzenskej stráže. Videozábery, ako si prichytený pri čine musí postupne vyzliekať kusy oblečenia a zložiť masku, sa stali hitom na internete.

V súvislosti s nevydareným pokusom o útek zatkli jeho dcéru a sedem ďalších návštevníkov. Odborníci odhadujú, že v brazílskych väzniciach zabijú každý rok stovky väzňov, väčšinou pri bitkách medzi súperiacimi gangmi, ktoré bojujú o ovládnutie jedného z najdôležitejších kokaínových trhov na svete a o pašerácke trasy. Brazília má po Spojených štátoch a Číne tretí najväčší počet väzňov na svete, za mrežami ich je tam vyše 800.000.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok