Uhrík priznal, že o šéfovi múzea SNP klamal. Nazval ho udavačom

TA3 SITA
6.8.2019 18:38

Europoslanec za Ľudovú stranu Naše Slovensko Milan Uhrík priznal, že jeho vyjadrenia o riaditeľovi Múzea Slovenského národného povstania Stanislavovi Mičevovi boli nepravdivé. Uhrík sa ospravedlnil listom, ktorý šéf múzea zverejnil na sociálnej sieti Facebook.

Uhrík priznal, že o šéfovi múzea SNP klamal. Nazval ho udavačom
TASR/Branislav Račko

"Kroky spravodlivosti sú pomalé, ale sem - tam úspešné. Vyjadrenia pána Uhríka výrazne zasiahli do mojej volebnej kampane na predsedu Vyššieho územného celku Banská Bystrica," reagoval Mičev na vyjadrenia europoslanca, ktorý povedal, že Mičev bol pracovníkom ŠTB, ktorý donášal na ľudí a, že udával ľudí za peniaze. "Uvedené informácie, ktoré som verejne vyhlásil sú nepravdivé. Za tieto nepravdivé výroky, ktoré poškodili Vašu česť a dôstojnosť, ako aj Vaše dobré meno v spoločnosti sa Vám ospravedlňujem," napísal v liste Uhrík.

Občiansku žalobu Mičev podal v júli 2017. "Po dvoch rokoch mi dal za pravdu nie súd, ale sám autor nepravdivých, klamlivých výrokov. Nuž a tak som dostal ospravedlnenie od teraz už europoslanca. Vidiac, že argumenty k jeho výrokom sú nevyvrátiteľné navrhol dohodu," napísal Mičev vo svojom statuse. Dodal, že na základe súdnej dohody mu prišiel list, ktorý môže podľa rozhodnutia zverejniť. "Robím tak, aby všetci, tí čo vypisujú hlúposti vedeli kde je pravda. Nečakám, že si uvedomia nezmyselnosť tvrdení, ktoré vypisujú a je mi to v zásade jedno," uzavrel s tým, že je to pre neho určité zadosťučinenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok