Muži v uliciach mesta rozdávali cigarety, viacero ľudí sa otrávilo

TA3 TASR
31.7.2019 20:36

K viacerým lúpežiam došlo v stredofrancúzskom meste Roanne po tom, čo sa niekoľko ľudí otrávilo neznámou látkou, ktorú obsahovali ručne šúľané cigarety. Tie v uliciach mesta rozdávali neznámi muži.

Muži v uliciach mesta rozdávali cigarety, viacero ľudí sa otrávilo
SITA/AP (ilustračné foto)

Všetkých šesť obetí, ktorými sú mladí ľudia, vyfajčilo dve až štyri darované cigarety, ktoré im v posledných dňoch v Roanne ponúkli zdanlivo náhodní okoloidúci. Podľa vyšetrovateľov cigarety obsahovali látku, ktorá obetiam spôsobila krátkodobé ťažké psychické problémy. Jedna z obetí bola natoľko dezorientovaná, že konzumovala štrk, ďalšia sa po príchode privolaných záchranárov správala agresívne. Poškodených páchatelia okradli o mobilné telefóny a iné osobné veci.

Prokurátor v meste Roanne Abdelkrim Grini pre AFP uviedol, že k podobnému prípadu už síce došlo na francúzskom ostrove Réunion v Indickom oceáne, avšak na Francúzskej pevnine ide o vôbec prvý takýto incident. Francúzske úrady v súčasnosti analyzujú vzorky odobraté z ohorkov cigariet, ako aj krvi obetí s cieľom zistiť, akú toxickú látku páchatelia použili.

Témy: obeť Cigareta
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok