PR správa

Kaufland má opäť v priemere najviac vystavených slovenských výrobkov

PR
31.7.2019 13:39

Kaufland znovu potvrdil svoje silné postavenie medzi reťazcami so sortimentom slovenských výrobkov. Podľa prieskumu GfK z júla 2019 má v priemere najviac vystavených slovenských výrobkov, takmer 6 000 kusov. Tento počet od roku 2016 neustále rastie.

Kaufland má opäť v priemere najviac vystavených slovenských výrobkov
ČTK

Spoločnosť GfK uskutočnila prieskum na vzorke 361 predajní obchodných reťazcov v celej Slovenskej republike. Zamerala sa na počet vystavení slovenských produktov v 32 tovarových kategóriách a 92 podkategóriách. Kaufland vyšiel z prieskumu ako jasný líder s najvyšším priemerným počtom vystavených slovenských výrobkov (absolútny počet). V priemere ide o 5 908 kusov, čo je o 400 kusov viac ako minulý rok.

„Výsledky nás veľmi tešia, keďže sústavná podpora slovenských dodávateľov je dlhoročnou súčasťou našej stratégie. V roku 2017 sme spustili projekt na podporu malých lokálnych výrobcov a dodávateľov, do ktorého sa mohli prihlásiť a ktorého výsledkom je dnes spolupráca s viac ako 60 z nich. Lokálne výrobky u nás zákazníci nájdu pod označením Zo Slovenska to najlepšie. V ponuke máme aj špeciálny slovenský produktový rad Z lásky k tradícii, ktorý zahŕňa produkty vyrobené podľa pôvodných slovenských receptúr z domácich surovín. Informáciu o tom, koľko slovenských výrobkov sme v jednotlivých predajniach za predchádzajúci mesiac predali, nájdu naši zákazníci na stojanoch, umiestnených pri vstupe do predajní,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová.

g1_ac1100ae-7c0b-eec3.jpg

Celkový priemerný podiel vystavení slovenských výrobkov dosiahol na Slovensku 38 %, čo predstavuje v absolútnom počte 3 046 vystavení slovenských výrobkov. Hoci ide o medziročné zvýšenie o 420 vystavení slovenských produktov, oproti predchádzajúcemu roku je to pokles o 2,2 percentuálneho bodu. Hlavný dôvod poklesu je, že počas tohto roka došlo k nárastu počtu obchodov s vyšším podielom zahraničných výrobkov.

Percentuálny podiel vystavení slovenských produktov závisí od počtu vystavených slovenských produktov a od veľkosti predajnej plochy, čiže od šírky sortimentu. Hoci v priemere má Kaufland najväčší priemerný počet vystavených slovenských produktov, percentuálny podiel vystavení slovenských výrobkov je na úrovni 39%. Percentuálne najviac vystavených slovenských výrobkov v meraných kategóriách má COOP Jednota a síce 54%, čo predstavuje 1 436 vystavení slovenských produktov. Z toho môžeme vidieť,  že najviac vystavených slovenských výrobkov je v predajniach s najväčšou predajnou plochou. Percentuálny podiel je preto pri celkovej väčšej ponuke výrobkov skôr nižší.

g2_ac1100ae-7c1c-9f56.jpg

„Záleží nám na tom, aby sme ako obchodný reťazec pôsobiaci na Slovensku, ponúkali široký sortiment kvalitných slovenských produktov a v jeho rozširovaní budeme určite pokračovať aj naďalej,“ uzavrela za Kaufland Langová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok