Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Pohodou aj tento rok na pár dní žili všetky sociálne siete, čoho dôkazom je rekordný počet prenesených dát, ktorý oproti minulému roku zaznamenal nárast o 62 %. Celkovo sa v sieti Orangeu prenieslo 7 756, 25 GB dát, pričom v 3G sieti išlo o dvadsať percentný nárast a v 4G sieti sa prenesené dáta oproti minulému roku navýšili až o 70 %, čo bolo v celkovom čísle až 6 831,13 GB dát. Prostredníctvom free Wi-Fi organizátor i návštevníci preniesli spolu 4 207,28 GB dát.

Zákazníci Orangeu na festivale aj viac telefonovali, uskutočnili až 599 679 hovorov, a zaujímavé je, že takmer celá hlasová prevádzka prešla z 2G siete do 3G a 4G. V 4G sieti došlo k medziročnému nárastu hovorov až o 545 %.

Ilustračné foto (Zdroj: Orange).

Technické zázemie pre dobitie telefónov funguje na festivale non-stop. Počas trvania festivalu sa v nabíjačkárňach Orangeu nabilo dokopy 9 531 zariadení, z ktorých 3 508 predstavovali telefóny značky IPhone. Aj tento údaj predstavuje z pohľadu festivalových štatistík rekordné číslo.
O podstatné informácie a program pod kontrolou sa už tradične starala festivalová aplikácia Pohoda 2019 powered by Orange. Do svojho zariadenia si ju nainštalovalo 24 290 festivalových nadšencov, čo je deväť percentný nárast oproti minulému roku. Vtedy si ju nainštalovalo a aktívne používalo vyše 22 000 návštevníkov. Aplikáciu tento rok teda využilo takmer 80 % všetkých návštevníkov festivalu Pohoda.

Ilustračné foto (Zdroj: Orange).

Orange sa na festivale už dlhodobo snaží upriamovať pozornosť aj na spoločenské a ekologické témy. Myšlienku mobil dole #hlavahore, ktorú rozohral vo virálnej kampani spolu s niekoľkými slovenskými hudobníkmi ešte pred festivalovým letom, podporili na Pohode stovky ľudí odložením svojho mobilného telefónu do špeciálnej úschovne v Orange zóne.

Okrem dátového bonusu či praktického darčeka za to získali displejom nerušený koncert obľúbených interpretov. Ak ste boli medzi tými, ktorí sa rozhodli počas festivalu používať mobil striedmejšie a nemáte tak zaznamenané videá vo vašej galérii, pripomenúť si atmosféru môžete týmto videom.

Svoju dlhodobú iniciatívu Darujme starým mobilom nový život presunul Orange opäť z predajní aj na trenčianske letisko. Návštevníci festivalu tak mohli aj tento rok podporiť ekologickú likvidáciu elektro-odpadu, pretože vyzbierané nepotrebné mobilné telefóny poputujú na ekologické spracovanie, vďaka čomu našu planétu nebudeme zaťažovať ďalším nebezpečným odpadom. A aj v tomto čísle padol rekord, pretože priniesli až 707 starých mobilných telefónov.

Ilustračné foto (Zdroj: Orange).

(Zdroj: Tlačová správa Orange)