Pri Bratislave postavia záchytné parkovisko, pre autá i bicykle

TA3 TASR
23.7.2019 19:40

V Ivanke pri Dunaji, v okrese Senec, vybudujú záchytné parkovisko so 160 miestami pre autá a 50 miestami pre bicykle. Slovenský pozemkový fond, ktorý pozemok budúceho parkoviska spravuje, odsúhlasil výrub drevín na tomto území, uviedol to v tlačovej správe hovorca SPF Martin Kormoš.

Pri Bratislave postavia záchytné parkovisko, pre autá i bicykle
SITA/Branislav Bibel (ilustračná foto)

Dokumentácia pre stavebné povolenie je už spracovaná. V súčasnosti prebieha majetko-právne vysporiadanie pozemkov, pre parkovisko vydali právoplatné územné rozhodnutie. „Za projektom záchytného parkoviska stoja Železnice SR. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie,“ uviedol Kormoš a dodal, že SPF sa rozhodol podporiť tento projekt na základe zlej dopravnej situácie v širšom okolí Bratislavy.

„V súčasnosti je nevyhnutné pokračovať v budovaní záchytných parkovísk. Tie v kombinácii s kvalitnejšou verejnou dopravou budú pre ľudí motiváciou, aby osobné automobily vymenili za hromadnú dopravu, čo značne odľahčí cestnú sieť. Práve preto bude SPF takéto projekty aj naďalej podporovať,“ vyhlásila generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu Adriana Šklíbová.

Záchytné parkovisko vybudovali aj vo Svätom Jure (okres Pezinok), ktorý financovali z Integrovaného regionálneho operačného programu. Nachádza sa tu 58 parkovacích miest, dve miesta pre autobusy a cykloodpočívadlo. Železnice Slovenskej republiky plánujú vybudovať záchytné parkovisko aj v Pezinku pri železničnej stanici s kapacitou 291 miest pre autá a 30 stojanov na bicykle.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok