Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus prináša výkonnejší a väčší herný smartfón ROG Phone II

Asus prináša výkonnejší a väčší herný smartfón ROG Phone II
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V posledných rokoch vznikli špecializované herné smartfóny, ktoré sa vyznačujú veľkými displejmi a zvýšenými hardvérovými špecifikáciami, ktoré môžu osloviť náruživých hráčov mobilných hier. Spoločnosť Asus po roku od uvedenia svojho prvého herného smartfónu sa vracia späť s vylepšeným modelom ROG Phone II.

Nový herný smartfón Asus ROG Phone II vychádza zo svojho predchodcu ROG Phone a inovuje jeho parametre. Môže sa tak pochváliť až 12 GB operačnej pamäte RAM, namiesto 8 GB RAM, či veľkým 6,59 palcovým displejom s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz, namiesto 6 palcového displeja s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Výrobca tiež zvýšil kapacitu batérie zo 4 000 mAh až na 6 000 mAh. Samotný smartfón je fyzicky vyšší, širší a hrubší ako jeho starší súrodenec.

Herný smartfón Asus ROG Phone II.

Pokiaľ nie je používateľ zaneprázdnený hraním mobilných hier, môže ROG Phone II využiť aj pre snímanie pôsobivých záberov prostredníctvom zadného dvojitého fotoaparátu. Ten si polepšil z rozlíšenia 12 + 8 megapixlov až na rozlíšenie 48 + 13 megapixlov.

Je to tiež prvý smartfón, ktorý je osadený najnovším procesorom Snapdragon 855 Plus, ktorý spoločnosť Qualcomm aktualizovala v polovici tohto roka. Procesor má taktovaciu frekvenciu 2,96 GHz. Pre porovnanie, model Snapdragon 855, ktorým sú vybavené najnovšie vlajkové lode ako Samsung Galaxy S10, má taktovaciu frekvenciu 2,84 GHz. Integrovaný grafický čip v Snapdragon 855 Plus má tiež zvýšený výkon o 15 percent, v porovnaní s tým, ktorý je v Snapdragon 855.

Herný smartfón Asus ROG Phone II.

Kapacita vnútorného úložiska zostáva rovnaká, ako v minuloročnom modeli smartfónu, čiže je na výber 128 GB alebo 512 GB. Neexistuje však možnosť rozšírenia kapacity prostredníctvom pamäťovej karty. Priamo v displeji smartfónu je integrovaný snímač odtlačkov prstov a poteší aj to, že je vybavený 3,5 mm audio konektorov, spolu s USB-C portom. O chladenie sa postará vylepšená technológia AeroActive Cooler II. Nezabudlo sa ani na video výstup pre zobrazenie hier na väčšej obrazovke v rozlíšení až 4K cez rozhranie DisplayPort 1.4.

Po dizajnovej stránke je herný smartfón Asus ROG Phone II podobný ako jeho predchodca. Telo má vyhotovené v tmavej uhlovej farbe s medenými prvkami a svietiacim logom ROG na zadnej strane. Zatiaľ nebola zverejnená informácia o jeho cene ani dostupnosti. Keďže ide o naozaj výkonný kúsok, treba rátať s cenou podobnou, ako majú súčasné vlajkové lode iných výrobcov.

Herný smartfón Asus ROG Phone II.