Nový rekord po desaťročí. Tento film prekonal v tržbách aj Avatara

TA3 TASR
22.7.2019 21:36

Americký superhrdinský film Avengers: Endgame sa stal najlepšie zarábajúcou filmovou snímkou všetkých čias, keď prekonal svetový rekord sci-fi príbehu Avatar, ktorý zotrval desaťročie na vrchole rebríčka filmov s celosvetovo najvyššími tržbami.

Nový rekord po desaťročí. Tento film prekonal v tržbách aj Avatara
SITA/AP ilustračné

Avengers: Endgame, ktorý nakrútili bratia Russovci, prekročil zisk 2,790 miliardy dolárov, čím prekonal doterajší rekord Avatara z dielne kanadsko-amerického režiséra Jamesa Camerona na úrovni 2,789 miliardy dolárov, informovala v pondelok stanica BBC. Predmetný film mal premiéru v apríli a stále sa premieta.

Film, ktorý je štvrtým pokračovaním série Avengers, si prvenstvo vydobyl predovšetkým vďaka veľkej návštevnosti v medzinárodnom meradle - v Číne zarobil 629 miliónov dolárov, v Južnej Kórei 105 miliónov dolárov a v Brazílii 85 miliónov dolárov. V hlavných úlohách účinkujú Robert Downey, Scarlett Johanssonová a Chris Hemsworth.

Film pochádza z kalifornského filmového štúdia Marvel Studios, ktoré patrí pod produkčnú spoločnosť The Walt Disney Studios. Jej riaditeľ Alan Horn pri tejto príležitosti vyzdvihol filmových fanúšikov za to, že pomohli dostať Avengers: Endgame na "historické výšiny". Prvú desiatku komerčne najúspešnejších filmov dopĺňajú Titanic (1997), Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), Avengers: Infinity War (2018), Jurský svet (2015), Avengers: Pomstitelia (2012), Rýchlo a zbesilo 7 (2015), Avengers 2: Vek Ultrona (2015) a Čierny panter (2018).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok