Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tesla má prvú rýchlonabíjaciu stanicu s fotovoltickou strechou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tesla otvorila novú stanicu V3 Supercharger, aby predviedla, čo dokážu trvalo obnoviteľné technológie, keď pracujú spoločne. Stanica sa nachádza pri Ceasar Palace v Las Vegas a používateľom ponúka najmodernejšiu technológiu nabíjania, ktorá sľubuje dramaticky zrýchliť nabíjanie elektromobilov.

V marci tohto roku oznámila spoločnosť Tesla svoju tretiu generáciu rýchlonabíjacej stanice pre elektromobily, ktorá vďaka svojim technológiám dosahuje maximálny výkon až do 250 kW pre nabíjanie jedného vozidla. Vďaka tomu sa môže pre niektoré vozidlá znížiť čas nabíjania až na polovicu.

Spoločnosť už vtedy otvorila testovaciu prevádzku stanice pre členov svojho programu predbežného prístupu v Bay Area, no až dnes začala prevádzkovať skutočne prvú plne realizovanú stanicu V3 Supercharger ako hotový produkt pre majiteľov jej elektromobilov.

Rýchlonabíjacia stanica Tesla V3 Supercharger.

Stanica má na streche umiestnené fotovoltické panely a získanú energiu skladuje v batériovom systéme Tesla Powerpacks priamo na mieste. Spoločnosť Tesla dúfa, vďaka tomu sa bude stanica menej spoliehať na rozvodnú sieť a oveľa viac bude využívať obnoviteľné zdroje energie. Stanica ponúka 24 nabíjacích stojanov, ktoré predĺžiť dojazd elektromobilu Model 3 Long Range o 290 kilometrov len za 15 minútové nabíjanie. Nová rýchlonabíjacia stanica V3 Supercharger v Las Vegas je schopná obslúžiť až 1 500 elektromobilov denne.

Tesla sa najprv zamerala na svoju vlajkovú loď elektromobilu Model 3, no v pláne je aj zvýšenie nabíjacích rýchlostí elektromobilov Model S a Model X prostredníctvom aktualizácie firmvéru. Tá by mala prebehnúť v nasledujúcich mesiacoch.

Rýchlonabíjacia stanica Tesla V3 Supercharger.