Trópy sa cez víkend vrátia, výstraha platí pre niekoľko okresov

TA3 TASR
19.7.2019 13:26

Slovensko opäť čaká horúci víkend. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1. stupňa pred horúčavami na sobotu aj nedeľu, platí pre viaceré okresy.

Trópy sa cez víkend vrátia, výstraha platí pre niekoľko okresov
SITA/Branislav Bibel

V sobotu platí výstraha pre okresy na juhozápade Slovenska - Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Komárno, Galanta, Šaľa a Nové Zámky.

mapka_ac1100ae-a7d2-d31b.jpg

Teplota môže vystúpiť až na 33 °C. V nedeľu platí rovnaká výstraha pre všetky okresy na južnom a juhovýchodnom Slovensku, juhozápad je bez výstrah.

mapka2_ac1100ae-a7e6-4941.jpg

SHMÚ na sociálnej sieti tiež informoval, že od 8. do 19. júla zaznamenali v Poprade najnižší priemer ranných teplôt vzduchu v histórii meraní. Vo výške dva metre nad povrchom dosiahol +6,4°C. "Takýto nízky priemer ranných miním počas dvanástich po sebe idúcich dní tu v histórii pozorovaní nebo dosiahnutý od roku 1951," konštatoval SHMÚ.

Vysvetlil, že na Slovensku sa v uvedenom, relatívne suchom, období tvorili dobré podmienky na ochladzovanie počas noci. K výraznému poklesu nočnej teploty vzduchu dochádzalo najmä v dolinách a kotlinách na severe a východe územia a tiež aj na Horehroní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok