Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plocha kláves na klávesnici Click&Touch funguje ako obrovský trackpad

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezdrôtové klávesnice prídu vhod napríklad ak potrebujete písať na tablete, ale nechcete aby vám väčšiu časť displeja zakryla virtuálna klávesnica. No občas by bol užitočný aj trackpad. Vývojári z firmy Cleventura však predstavili pod značkou Prestigio novú klávesnicu, ktorej plocha kláves je citlivý na dotyk a funguje teda ako veľký trackpad.

S bezdrôtovou klávesnicou Click&Touch nie je nutné mať samostatný dotykový panel, pretože jej klávesy všetky funkcie trackpadu vykonajú rovnako. Stačí ak cez ne používateľ prejde prstom a môže ovládať kurzor alebo vykonávať iné operácie. Tento princíp je pohodlný a šetrí čas, keďže nie je nutné neustále meniť pozíciu ruky, ako pri prechode z klávesnice na trackpad.

Klávesnica má rozmery 283 x 132 x 16 milimetrov a váži 307 g. K bezdrôtovému pripojeniu využíva technológiu Bluetooth 4.2 a je schopná sa spojiť so zariadeniami s operačnými systémami Windows, MacOS, Android a s platformou Samsung. Pracuje sa aj na mobilnej aplikácii pre Android / iOS.

Bezdrôtová klávesnica Click&Touch.

Klávesnica má dva odlišné režimy prevádzky, ktoré sa aktivujú automaticky v závislosti od správania používateľa. V režime Type, čiže písanie, sa správa rovnako ako normálna klávesnica. V režime Touch, čiže dotyk, dokáže povrch kláves zaregistrovať dotyk používateľa, čím sa veľká oblasť klávesnice zmení na trackpad, so funkciami a pohybovými skratkami, na aké sme zvyknutí z bežných trackpadov.

Bezdrôtová klávesnica Click&Touch.

Je to možné vďaka dotykovým senzorom, ktoré sú vložené do kláves a mikroovládaču, ktorý rozpoznáva dotyk a ťahy prstom používateľa po klávesoch. Klávesnica pritom podporuje viaceré simultánne kliknutia, dotyky a iné gestá.

Výroba bezdrôtových klávesníc Click&Touch pod značkou Prestigio sa má začať tento mesiac, pričom komerčná dostupnosť sa očakáva v nasledujúcich mesiacoch. Ceny zatiaľ v tejto fáze neboli odhalené.

Bezdrôtová klávesnica Click&Touch.