Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktná štvorkolka Ripper sa vzdala sedadla

Kompaktná štvorkolka Ripper sa vzdala sedadla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Štvorkolky sú skvelé pre jazdu po drsnom teréne, zatiaľ čo golfové vozíky sú vhodné na krátku jazdu pri nízkych rýchlostiach. Čo však ak by ste chceli mať vozidlo s vlastnosťami oboch? Stačí si zaobstarať novú kompaktnú štvrokolku Ripper.

Štvorkolka Ripper je navrhnutá a vyrobená americkou firmou Rogue10 a je poháňaná motorom Honda GX160 s objemom 163 cm3, vďaka ktorému dosahuje maximálnu rýchlosť 16 km / h. Je pritom od dosť menšia v porovnaní s bežnou štvorkolkou. Váži len 96 kilogramov a má rozmery iba 1 321 mm na dĺžku, 1 181 mm na výšku a 767 mm na šírku. To znamená, že sa dá pohodlne prepravovať v ľahko prepravovať v karavane, na zadnej strane SUV alebo môže byť uložená na korbe pick-upu.

Kompaktná štvorkolka Ripper.

Vývojári mali za cieľ udržať veci ľahké a jednoduché a preto na štvorkolke Ripper štandardne nenájdeme sedadlo. Namiesto toho používateľ počas jazdy stojí, pričom využíva primerane vysoké riadidlá. Tyč riadidiel sa sklopiť pre lepšiu prepravu štvorkolky. Pre pohodlnejších používateľov je k dispozícii aj sedadlo v rámci voliteľného príslušenstva.

Kompaktná štvorkolka Ripper.

Medzi niektoré ďalšie funkcionality štvorkolky patria predné a zadné nosiče nákladu, nezávislé predné odpruženie s nastaviteľným pružením, náramok na zápästie so spínačom, ktorý vypne motor štvorkolky v prípade, že z nej jazdec spadne. Treba spomenúť, že Ripper nemá pohon všetkých štyroch kolies, ale aj keď má aktívnu nápravu, je vždy zapnutý pohon oboch zadných kolies.

Nová kompaktná štvorkolka Ripper stojí 3 495 dolárov plus 300 dolárov navyše za voliteľné sedadlo.

Kompaktná štvorkolka Ripper.