Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony do USB rozbočovača pridáva najrýchlejšiu čítačku kariet

Sony do USB rozbočovača pridáva najrýchlejšiu čítačku kariet
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská spoločnosť Sony vytvorila všestranný USB rozbočovač MRW-S3, ktorý je navrhnutý pre pracujúcich profesionálov, ktorí si zakladajú na rýchlosti. Nový rozbočovač je vybavený portami pre podporu rôznych metód prenosu dát a navyše má podľa Sony v sebe aj najrýchlejšiu čítačku SD a Micro SD kariet na svete.

Rozbočovač Sony MRW-S3 dostal do výbavy porty typu USB-C a USB-A, spolu so 100 wattovým USB napájaním. Port USB 3.1 Gen 2 (USB-C) je pritom najrýchlejším portom s prenosovou rýchlosťou až 1 000 MB / s. V hornej časti zariadenia je umiestnený HDMI port, ktorý je schopný pracovať s video v rozlíšení až 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

USB rozbočovač Sony MRW-S3 s integrovanou čítačkou SD a Micro SD kariet.

Nový USB rozbočovač MRW-S3 má odolné hliníkové telo s vlnitým povrchom pre ľahšie uchopenie a váži 95 gramov. V spodnej časti rozbočovača si našlo miesto to, čo spoločnosť Sony označuje ako najrýchlejšie čítačky kariet na našej planéte. Čítačky kariet UHS-II SD a microSDXC pritom umožňujú prenos dát rýchlosťou až 300 MB za sekundu z rovnako schopných pamäťových kariet. Na tomto základe je založená aj vlastná modelový rada SD kariet s názvom „Touch“.

USB rozbočovač Sony MRW-S3 s integrovanou čítačkou SD a Micro SD kariet.

Tá prináša niekoľko nových doplnkov, ako napríklad odolnosť voči prachu v kategórii IP6X a vodotesnosť v kategórii IPX8. Podľa výrobcu by tieto karty mali aj vydržať viacej ohýbania ako priemerná SD karta. Model SD karty SD-M Tough je pritom schopný čítať dáta rýchlosťou 277 MB / s a zapisovať ich rýchlosťou 150 MB / s, zatiaľ čo model SD karty SF-E Tough pracuje v rýchlostiach čítania 270 MB / s a v zápise 120 MB / s.

Nové produkty spoločnosti Sony budú k dispozícii na jeseň, pričom cena nebola zatiaľ stanovená.

Nový modelový rad SD kariet Tough.

USB rozbočovač Sony MRW-S3 s integrovanou čítačkou SD a Micro SD kariet.