Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McIntosh C53: Predzosilňovač s vysokým rozlíšením pre náročných

McIntosh C53: Predzosilňovač s vysokým rozlíšením pre náročných
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americký výrobca McIntosh Labs predstavil nový prírastok do svojho portfólia špičkových audio zariadení. Ide o predzosilňovač C53, ktorý je prvým produktom spoločnosti vybaveným novým digitálnym audio modulom DA2 a prvým zariadením schopným pripojiť sa k rozhraniu HDMI (ARC) v kompatibilných televízoroch.

Nový predzosilňovač C53 získal aktualizovaný digitálny zvukový modul McIntosh DA2, ktorý je vybavený dvomi koaxiálnymi, dvomi optickými, jedným USB a samostatným MCT pripojením, podobne ako jeho predchodcovia, no tentoraz bol pridaný čisto audio port HDMI Audio Return Channel (ARC), ktorý smeruje zvuk z kompatibilných televízorov cez domáci stereo systém.

Predzosilňovač McIntosh C53.

USB vstup v module DA2 môže teraz podporovať natívne prehrávanie DSD512, v porovnaní s DSD256 v module DA1, a to vďaka najnovšej generácii quad-vyváženého, 8-kanálového 32-bitového DAC prevodníka (Digital-to-Analog Converter). Spoločnosť McIntosh tiež sľubuje zlepšenie v dynamickom rozsahu a celkovom harmonickom skreslení. Pri použití koaxiálnych alebo optických vstupov je systém schopný dekódovať digitálny hudobný obsah s rozlíšením až 24 bitov / 192 kHz.

Predzosilňovač McIntosh C53.

Dvojkanálový polovodičový predzosilňovač C53 poskytuje používateľom celkom 16 vstupov na pripojenie hi-fi zdrojových komponentov. Je to sedem digitálnych vstupov z modulu DA2 a deväť analógových zo samotného C53, vrátane MC a MM vstupov pre pripojenie gramofónu bez nutnosti kupovať phono predzosilňovač. K dispozícii je osempásmový analógový ekvalizér a zosilňovač pre slúchadlá, ktorý by mal byť dostatočne výkonný, aby uspokojil aj najnáročnejších poslucháčov.

Tí si však za predzosilňovač McIntosh C53 aj poriadne zaplatia. S jeho predajom sa začne tento mesiac a cena bola stanovená na závratných 8 000 dolárov.

Predzosilňovač McIntosh C53.