Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rušička dronov v podobe pištole pre vyberanie blízkych cieľov

Rušička dronov v podobe pištole pre vyberanie blízkych cieľov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DroneShield rozšírila svoje portfólio zbraní, navrhnutých ako protiopatrenie voči dronom, o nový model DroneGun MkIII. Ten má podobu pištole a je určený pre rušenie frekvencií dronov v užšom polomere, s výhodu rýchleho vyberania cieľov len jednou rukou.

Pôvodné ručné rušičky dronov DroneGun a DroneGun Tactical fungujú na princípe vysielania elektromagnetického šumu na rovnakých frekvenciách, ktoré dron využíva pre komunikáciu a prenos videa na diaľku. Keď je nežiaduci dron týmito zbraňami zameraný, môže byť vyzvaný, aby bezpečne pristál na mieste alebo sa vrátil na miesto vzletu, zatiaľ čo je okamžite prerušený prenos videa k operátorovi.

Ručná rušička dronov DroneGun MkIII.

Ručná rušička DroneGun dokáže operovať až do vzdialenosti 2 kilometrov, zatiaľ čo jej kompaktnejšia verzia DroneGun Tactical má pracovný dosah 1 kilometer. Novinka v podobe pištole DroneGun MkIII využíva rovnakú technológiu rušenia frekvencií, no do kratšej vzdialenosti 500 metrov. Na druhej strane však ide o výrazne menšiu a ľahšiu rušičku, ktorá je určená pre manipuláciu jednou rukou.

Ručná rušička dronov DroneGun MkIII.

Pre porovnanie, model DroneGun Tactical vážil 6,8 kilogramu, zatiaľ čo model DroneGun MkIII zrazil váhu len na 1,95 kg. K jeho pohodlnému ovládaniu prispievajú aj jeho kompaktné rozmery 63 x 40 x 20 cm. Batéria dokáže na jedno nabitie rušiť frekvencie dronov približne jednu hodinu. Rušička dronov DroneGun MkIII sa dodáva v robustnom kufríku a kvôli chýbajúcej autorizácii FCC (Federal Communications Commission) je zatiaľ k dispozícii len vládnym agentúram v USA.

Ručná rušička dronov DroneGun MkIII.