Fotogaléria: Pohoda spievala s Lipom, druhý deň patril The Roots

TA3 TASR SITA
13.7.2019 11:44

Festival Pohoda je v plnom prúde, avizovaný piatkový dážď sa nad letiskom v Trenčíne zmenil iba na jemný dáždik, ktorý nemohol ani na chvíľu zmeniť program zabávajúcich sa fanúšikov.

Fotogaléria: Pohoda spievala s Lipom, druhý deň patril The Roots
TASR/Radovan Stoklasa

Piatkovú noc na trenčianskom festivale Pohoda ovládla americká formácia The Roots so svojou energickou hip-hopovou šou, počas ktorej nenechali roztancovaným fanúšikom pod hlavným pódiom vydýchnuť. Pred desiatimi rokmi na rovnakom mieste spievala svoj hit People Have The Power americká interpretka Patti Smith a v piatok večer sa so slovami "more power to the people" lúčila kapela The Roots, ktorá potvrdila, že jej patrí popredné miesto vo svojom žánri.

V piatok mala na Urpiner stagei vystúpiť aj švédska speváčka Lykke Li, ktorá však zrušila koncert pre "pre mnohé zrušené a omeškané lety".

Máloktorý interpret domácej hudobnej scény dokáže nadviazať kontakt aj s viacgeneračným publikom v priebehu pár minút, ako náš najvýznamnejší jazzman Peter Lipa. Pohodu nevynímajúc. S Lipom, ktorý večerný program rozbiehal, si preplnená Nay aréna spievala, tlieskala, v niektorých pesničkách mu vytvorila aj zborový druhý hlas. „Myslím si, že som bol jeden z prvých na Pohode, keď začínala, ešte to nebolo na letisku. Som rád, že môžem spievať pred toľkými ľuďmi, hlavne som rád, že je tu taká hudby žiadostivá atmosféra. Tí ľudia prišli, chcú sa zabávať, chcú sa unášať hudbou a to je veľmi dobrý pocit. Išli s nami od prvej chvíle, boli zvedaví, čo im ponúkneme, boli ochotní všetkému aplaudovať a podeliť sa s nami o radosť, o celý výsledok tohto koncertu. Mám stabilnú kapelu, sú to chlapci, ktorí poznajú môj repertoár. Nemám pri takýchto vystúpeniach pevný playlist, viem počas koncertu zmeniť poradie piesní či niektoré zameniť. Podľa toho, ako publikum reaguje, viem vycítiť, čo by si prípadne žiadali,“ povedal spevák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok