Sagan si upevnil líderskú pozíciu, v 7. etape obsadil tretie miesto

TA3 TASR
12.7.2019 18:14

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v piatkovej najdlhšej etape na 106. ročníku Tour de France tretie miesto. V záverečnom špurte nestačil iba na víťaza Dylana Groenewegena z Holandska z tímu Jumbo Visma, druhý skončil Austrálčan Caleb Ewan.

Sagan na 230-kilometrovej trati z Belfortu do Chalon-sur-Saône bodoval aj na rýchlostnej prémii a upevnil si svoju líderskú pozíciu v bodovacej súťaži. Pred druhým Talianom Sonnym Colbrellim má v súťaži o zelený dres náskok 56 bodov.

Siedma etapa mala zvlnený profil, v prvej časti trate čakali na pretekárov tri horské prémie a niečo cez tisíc výškových metrov. Potom sa už išlo iba po rovine a jedinú pohromu pre favoritov mohol znamenať vietor. Ihneď po štarte vyrazili dopredu Stéphane Rossetto z Cofidisu a Yoann Offredo z Wanty - Gobert a ich únik napokon trval 220 kilometrov. Pred cieľom ich pohltil pelotón a začal sa taktický súboj o najlepšie pozície pred špurtom. Všetky silné tímy pripravovali pôdu pre svojich favoritov, nechýbala ani Bora so Saganom. Najviac síl mal napokon Groenewegen, ktorý zdolal Ewana o milimetre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok