Na Pohodu prišla prezidentka. Zostala som Zuzana, presviedčala

TA3 SITA
12.7.2019 14:01

Na trenčianskom letisku pokračuje festival Pohoda. Prvý deň bol najmä v znamení slovenských interpretov, počas druhého boli na programe i veľké zahraničné mená. Na festivale je aj množstvo sprievodných akcií, časti z nich sa zúčastnila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Pozrite si, ako to na Pohode vyzerá.

Na Pohodu prišla prezidentka. Zostala som Zuzana, presviedčala
SITA/Martin Medňanský

Čakalo ju množstvo ľudí

Dopoludnie prinieslo debaty, workshopy či vedecké prednášky v Sporka Science & Magic stagei, ktorý je na festivale novinkou. Ďalšou novinkou sú farmárske trhy, ktoré sa budú konať aj v sobotu od 8:00 do 11:00 v stane pred Street food zónou. Návštevníci a návštevníčky si v nich môžu kúpiť domáce pochúťky.

Štvrtkové slnečné počasie nahradila zatiahnutá obloha aj dážď, ktorý sa podľa najnovších predpovedí objaví z času na čas po celý deň. Atmosféra je však stále pokojná a ľudia všetkých vekových kategórií si užívajú bohatý festivalový program. O 12:00 vystúpila na EUrópa stagei prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, ktorá odpovedala na otázky Štefana Hríba. Liberálnu političku čakalo množstvo ľudí, pričom mnohí zostali pred veľkým modrým stanom, čo svedčí o tom, že prezidentka by mohla pokojne vystúpiť aj na jednom z open air stageov.

Vystúpi Čaputovej obľúbený spevák

Čaputová na úvod pozdravila priaznivcov, ktorí sa nedostali do vnútra a ktorí jej opätovali pozornosť veľkým potleskom. Ten napokon zaznel počas politicko-spoločenskej debaty niekoľkokrát. "Som na Pohode, lebo to tu mám rada. Som tu takmer každý rok, mám rada túto atmosféru, pestrosť a muziku, ktorá sa tu hrá. Pohoda je veľmi inšpirujúce miesto," vyhlásila prezidentka a dodala, že vypredaný festival tento rok ponúkne v programe aj jej obľúbeného speváka, ktorým je Brit Michael Kiwanuka.

O 12:00 sa mohli fanúšikovia stretnúť s kapelou Lola Marsh na autogramiáde v Pohoda shope pri Café Kušnierik. Formácia, ktorá vo štvrtok predviedla skvelý koncert na Urpiner stagei, zahrá aj dnes o 14:30 v rámci Pohoda acoustic session uprostred areálu medzi vlajkami - motýlími krídlami.

Organizátori zatiaľ nehlásia žiadne zmeny v programe, ktorý dnes ponúkne veľké mená ako Lykke Li, The Roots, Mac DeMarco, Amadou & Mariam and Blind boys of Alabama či Lianne La Havas.

„Uvedomujem si, že sa mi zmenila životná situácia, ale ja som stále tá istá Zuzana ako predtým. Zmenila sa mi rola, pôsobenie, predmet práce. Kulisy sa menia, ja ostávam tá istá,“ odpovedala Čaputová na otázku o tom, čo sa v jej živote za posledný mesiac zmenilo. Dodala, že pribudla obrovská miera zodpovednosti. Verí, že aj z pozície prezidentky môže k zmenám na Slovensko prispieť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok