Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Norshire Mini: Kompaktný vzduchový kompresor pre bicykle i autá

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosné batériové vzduchové kompresory nie sú žiadnou novinkou, no často bývajú objemné, majú obmedzené využitie a nie sú príliš vzhľadné. To bol aj dôvod, prečo sa vývojári z Hong Kongu rozhodli vytvoriť minimalistický multifunkčný vzduchový kompresor s názvom Norshire Mini.

Návrhári tvrdia, že Norshire Mini je najmenší a najprenosnejší vzduchový kompresor na svete. Jeho elegantné trubicové telo má dĺžku 208 milimetrov a polomer 40 milimetrov. Napriek tomu dokáže nahustiť čokoľvek, od basketbalovej lopty až po pneumatiku bicykla či dokonca automobilu. Dá sa bez problémov uložiť do priehradky v automobile, do batohu alebo na bicykel.

Kompaktný vzduchový kompresor Norshire Mini.

K dispozícii sú tri verzie zariadenia. Modely Power a Battery sú nabíjateľné prostredníctvom 12 V zapaľovača v automobile alebo 5V / 2A elektrickým adaptérom, ktorý používate pre váš telefón. Jediným rozdielom medzi týmito dvomi modelmi je rýchlosť hustenia a maximálny tlak vzduchu – 12 barov a 10 litrov za minútu pri modeli Power a 4,5 baru a 17 litrov za minútu pri modeli Battery. Oba vážia 450 gramov. Treťou možnosťou je verzia Batteryless, čiže bez batérií, ktorá má rovnaký výkon ako verzia Battery, no má dĺžku len 156 milimetrov a váži iba 300 gramov. Pre svoj chod vyžaduje 12 voltové napájanie.

Kompaktný vzduchový kompresor Norshire Mini.

Všetky modely sú vybavené dotykovým OLED displejom a okamžitým meračom tlaku v pneumatike, ktorý na displeji zobrazuje tlak v jednotkách bar, psi, kpa a mpa. Vzduchový kompresor sa automaticky vypne pri dosiahnutí požadovaného tlaku a má aj termostat, ktorý reguluje chladiaci ventilátor.

Vývojárom sa na portáli Kickstarter už podarilo niekoľkonásobne prekonať stanovený finančný cieľ pre rozbehnutie výroby. Verzia vzduchového kompresora Norshire Mini Batteryless sa dá získať za 390 HKD (približne 44,3 EUR), zatiaľ čo verzia Battery stojí 550 HKD (asi 62,4 EUR) a verzia Power vyjde na 600 HKD (okolo 68,1 EUR). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala rozbehnúť v septembri tohto roku.

Kompaktný vzduchový kompresor Norshire Mini.