Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini notebook Vaio SX12 je naplnený impozantným počtom portov

Mini notebook Vaio SX12 je naplnený impozantným počtom portov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Používatelia najnovších notebookov môžu naraziť na problém s nedostatkom portov, a aby mohli používať externé úložiská a displeje, optické disky a ďalšie aj staršie zariadenia, musia zakúpiť USB-C rozbočovač. Nový notebook Vaio SX12 však prináša impozantný počet portov na to, aké malé zariadenie to je.

Od osamostatnenia sa od spoločnosti Sony ubehlo päť rokov a japonská firma Vaio to oslávila vydaním nového mini notebooky s označením SX12. Jeho najvýznamnejšou črtou je určite veľké množstvo dostupných portov. Po jeho stranách tak nájdeme plnohodnotný HDMI výstup, VGA port pre pripojenie starších monitorov, Ethernet port, slot pre pamäťové karty SD, audio konektor, port USB-C pre prenos dát a napájanie, ale tiež aj tri porty USB 3.0.

Mini notebook Vaio SX12

Telo notebooku SX12 je pritom pôdorysne menšie ako list papiera formátu A4 a zodpovedá tomu i jeho nízka váha 897 gramov, ktorá v závislosti od konfigurácie môže byť dokonca ešte o niečo nižšia. Napriek malým rozmerom sa vývojárom zo spoločnosti Vaio podarilo do notebooku vtesnať podsvietenú klávesnicu v plnej veľkosti, no samozrejme bez samostatnej numerickej časti. Pri otvorení notebooku sa pritom klávesnica mierne zvýši pre pohodlnejšie písanie.

Mini notebook Vaio SX12

SX12-tka má 12,5 palcový displej s rozlíšením Full HD a o výkon sa postará 8. generácia štvorjadrového procesora Intel, spolu s 8 GB operačnej pamäte LPDDR3 RAM. Kapacita vnútorného SSD úložiska jmôže byť až 512 GB. O bezdrôtovú konektivitu sa postarajú technológie Bluetooth 4.1 a Wi-Fi 802.11n. K dispozícii je aj konfigurácia LTE / Wi-Fi. Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná až na 13,5 hodín. Do plnej kapacity sa nabije za 3 hodiny.

Cena nového mini notebooku Vaio SX12 sa začína od 119 800 JPY (približne 980 EUR). Zatiaľ nebola zverejnená informácia, či a kedy sa tento model dostane aj mimo japonský trh.

Mini notebook Vaio SX12

Mini notebook Vaio SX12