Nadrogovaný a opitý narazil do pumpy. Slovák unikal rakúskym policajtom

TA3 TASR
11.7.2019 22:38

Vodič osobného auta identifikovaný ako 28-ročný Slovák narazil vo štvrtok do stojanu čerpacej stanice v hornorakúskom meste Traun, keď unikal vysokou rýchlosťou policajnej hliadke.

Nadrogovaný a opitý narazil do pumpy. Slovák unikal rakúskym policajtom
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Ukázalo sa, že muž bol pod vplyvom alkoholu a drog, pričom nemal platný vodičský preukaz a jeho vozidlo nebolo schválené do premávky. Policajná hliadka v Traune sa snažila Slováka zastaviť po tom, ako si všimla jeho neobvyklý spôsob jazdy. Po zapnutí majákov však vodič "šliapol na plyn", prerútil sa cez zónu s obmedzenou rýchlosťou a unikal smerom na susedné mesto Linz.

Prenasledovaný motorista nakoniec náhle zabočil k čerpacej stanici, avšak stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do stojanu, pričom ho celý vytrhol zo zeme. Prítomný chodec sa zachránil "v poslednej sekunde" tým, že odskočil do strany, uviedla APA s odvolaním sa na vyhlásenie hornorakúskej polície.

Slovák chcel po náraze pokračovať v úteku pešo, policajti ho však dolapili, keď sa potkol na obrubníku a spadol. Pri zatýkaní kládol značný odpor. Pri následnej skúške sa zistilo, že mal v sebe zhruba jedno promile alkoholu. Muž sa tiež priznal, že pred jazdou požíval metamfetamín, uviedol spravodajský portál Oberösterreichische Nachrichten. Polícia v danom prípade rieši taktiež nález bieleho prášku v aute zatknutého Slováka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok