Centrum Bratislavy po hromadnej bitke upratali, takto to vyzeralo

TA3 TASR
11.7.2019 12:23

Centrum mesta je po bitke zahraničných futbalových fanúšikov upratané. Na sociálnej sieti to uviedol bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že mestské údržbárske čaty pracovali celú noc, aby odstraňovanie škôd a neporiadku zvládli čo najskôr.

"Aj keď v meste to už ráno vyzeralo, že sa nič nestalo, tak sa stalo. Ľudská hlúposť a agresivita znovu ukázala, čoho je schopná," dodal primátor. Správanie fanúšikov odsúdila aj ministerka vnútra Denisa Saková. "Odsudzujem takéto správanie, ktoré nemá so športom nič spoločné a som toho názoru, že nemá ani miesto v civilizovanej spoločnosti," uviedla.

Poslanec parlamentu Gábor Grendel ministerku vnútra a riaditeľa SIS požiadal o informácie o aktivite SIS pred incidentom a postupe polície počas neho. "Bez odpovedí na tieto otázky nebudem vynášať súdy nad nikým," povedal.

Bitka zahraničných futbalových fanúšikov sa strhla v stredu krátko po 21.00 h sa na Ventúrskej ulici. Polícia zadržala a zaistila 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Z výtržníctva obvinila 56 ľudí. Pri bitke sa podľa polície zranilo 17 osôb, ôsmich ošetrili v nemocnici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok