Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aktualizované MacBook Air a Pro sú pripravené na nový školský rok

Aktualizované MacBook Air a Pro sú pripravené na nový školský rok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple predstavila aktualizované modely notebookov MacBook Air a MacBook Pro, ktoré propaguje ako vhodné mobilné zariadenia pre nadchádzajúci školský rok. Študenti môžu získať nové notebooky o niečo lacnejšie a Apple im k nim navyše pridá zadarmo aj pár slúchadiel Beats Studio 3 Wireless.

Základný 13 palcový model notebooku MacBook Pro si polepšil oproti minulému roku o True Tone Retina dotykový displej a dotykovú plochu ID. Je osadený najnovším štvorjadrovým procesorom 8. generácie, má výkonnejšie reproduktory a je vybavený bezpečnostným čipom T2. Mnohé z týchto funkcií boli predtým doménou vyšších modelov.

V prípade notebooku MacBook Air tiež narástli viaceré funkcie. Nemá síce dotykovú lištu ako MacBook Pro, no získal Touch ID, najnovší dvojjadrový procesor 8. generácie, vylepšený zvuk a jeho Retina displej bol aktualizovaný na technológiu True Tone pre prirodzenejší zážitok zo sledovania.

Apple MacBook Air

Zavedenie nových modelov prichádza na úkor iných výrobkov. Z portfólia zmizne 999 dolárový model MacBook Air, ktorý sa od roku 2015 nezmenil a 12 palcový MacBook, ktorý má jeden USB-C port. Síce niektorým zrejme budú vyradené modely chýbať, no ponuka sa po zmenách zdá byť súdržnejšia.

Nové modely budú mať operačný systém MacOS Mojave. Najnovší operačný systém MacOS Catalina bude k dispozícii vo forme bezplatnej aktualizácie v treťom štvrťroku.

Apple MacBook Pro

Cena notebooku MacBook Air začína od 1 099 dolárov (999 dolárov pre študentov), zatiaľ čo MacBook Pro bude stáť od 1 299 dolárov (1 199 dolárov pre študentov). Oba modely sú k dispozícii cez Apple Store, vo vybraných predajniach Apple a u autorizovaných predajcov. V rámci propagačnej akcie Back to School získajú študenti okrem zľavy na notebooky aj zadarmo pár slúchadiel Beats Studio 3 Wireless, v hodnote približne 350 dolárov.

Apple MacBook Air

Apple MacBook Pro