Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trollaby umožní cestujúcim pohodlne ležať na letisku

Trollaby umožní cestujúcim pohodlne ležať na letisku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tí, ktorí často cestujú po svete už pravdepodobne zažili aj niekoľko hodinové čakanie na ďalší let, počas ktorého by si najradšej trocha pospali bez toho, aby museli ísť do hotela. Taktýto oddych môže poskytnúť práve Trollaby, ktoré slúži ako akýsi letiskový stan opierajúci sa o batožinu.

Keď sa Trollaby nepoužíva, dá sa zbaliť do plochého obdĺžnikového vrecka, ktoré má veľkosť približne ako notebook a tak sa ľahko zmestí do batožiny. Ako náhle nastane čas na odpočinok, používateľ umiestni svoju cestovnú batožinu niekam, kde nebude v priestoroch letiska zavadzať a potom pripevní pás okolo batožiny. K pásu sa pripájajú napínacie hliníkové tyče Trollaby a nylonové popruhy. Tyče sa navlečú do stanovej plachty, rovnako ako pri skladaní bežného stanu.

Letiskový stan Trollaby sa dá zložiť do malého vrecka.

Používateľ si potom môže do vytvoreného hniezdočka položiť bundu alebo sveter, aby neležal na zemi. No čistejší a pohodlnejší spôsob je použitie voliteľného nafukovacieho matraca. Keď je všetko pripravené, stačí sa už len nasunúť do vnútra Trollaby a môže sa spať. Podľa rakúskych vývojárov by nemalo hroziť riziko krádeže vecí z batožiny, ktorú je Trollaby prichytené, pretože otváracie prvky kufra sú budú umiestnené priamo pri hlave používateľa.

Letiskový stan Trollaby sa upevňuje o cestovnú batožinu.

Letiskový stan Trollaby váži 900 gramov bez prídavného matraca. Dá sa získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančný príspevok v sume 69 EUR v základnej zostave alebo za 89 EUR spolu s nafukovacím matracom. Ak sa vyzbiera dostatok finančných prostriedkov a všetko pôjde podľa plánov, doprava prvých kusov by sa mala začať v januári 2020.

Letiskový stan Trollaby môže byť vybavený voliteľnou nafukovacou matracou.