Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Scubapro konečne pridáva HUD displej pre potápačské masky

Scubapro konečne pridáva HUD displej pre potápačské masky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci už existujú takzvané HUD displeje (Head-up display) aj pre potápačov, doteraz to bola doména skôr menej známych výrobcov. Teraz sa však zapojila už aj veľká značka Scubapro, ktorá vydala vlastný produkt s názvom Galileo HUD Mask-Mounted Dive Computer.

Myšlienka systému Galileo HUD spočíva v tom, že namiesto toho, aby sa potápači museli pozerať na zariadenie na zápästí, môžu kontrolovať dôležité štatistické údaje o potápaní jednoduchým pohľadom na mikro LED farebný displej, ktorý je umiestnený priamo na potápačských okuliaroch a premieta údaje do periférneho videnia potápača. Zobrazenie je viditeľné za všetkých svetelných podmienok a zdá sa, akoby sa vznášalo približne 1 meter pred používateľom.

Scubapro Galileo HUD Mask-Mounted Dive Computer.

Samotné zariadenie má maximálnu prevádzkovú hĺbku 120 m a dokáže bežať až 20 hodín na jedno nabitie lítium-iónovej batérie. Dá sa namontovať na rôzne kompatibilné potápačské masky Scubapro. Zobrazovacia jednotka sa tiahne ponad pravé oko potápača a ak nie je potrebná, dá sa vyklopiť tak, aby nezavadzala.

Prostredníctvom otočného systému na bočnej strane zariadenia môžu používatelia prepínať medzi štyrmi prevádzkovými režimami a mnohými konfiguráciami obrazovky, v závislosti od typu potápania, ktoré vykonávajú, a od údajov, ktoré potrebujú. Medzi tieto údaje patrí maximálna dosiahnutá hĺbka, aktuálna hĺbka, kompas, čas ponoru, zostávajúci čas ponoru, aktuálny stav kyslíka, rýchlosť zostupu, výškomer a GPS.

Scubapro Galileo HUD Mask-Mounted Dive Computer.

K dispozícii je navyše aj voliteľný modul bezdrôtového vysielača namontovaný na regulátore, ktorý odpočítava tlak v kyslíkovej bombe v reálnom čase. Pri meraní zaťaženia dýchania umožňujú tieto informácie vypočítať skutočný čas, ktorý môže potápač stráviť v hlbinách. Zariadenie Galileo HUD je tiež schopné zaznamenať viac ako 10 000 hodín profilov ponorov na 2 GB vnútorné úložisko. Po každom ponore sa dajú údaje synchronizovať s pomocou Bluetooth pripojenia alebo USB kábla do digitálneho protokolu ponoru na počítači alebo mobilnom zariadení.

Galileo HUD Mask-Mounted Dive Computer sa dá zakúpiť za 1 399 dolárov v základnej výbave, respektíve za 1 699 dolárov v balíku, ktorý obsahuje aj bezdrôtový vysielač.

Scubapro Galileo HUD Mask-Mounted Dive Computer.