Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

C Seed vytvára najväčší skladací vonkajší televízor na svete

C Seed vytvára najväčší skladací vonkajší televízor na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť C Seed v spolupráci s Porsche Design Studio už v roku 2013 priniesla 201 palcový skladací televízor určený do exteriéru. O pár rokov neskôr bol predstavený 262 palcový model s rozlíšením 4K, no a teraz si vývojári pripravili až 301 palcové monštrum, ktorého sedem panelov sa zloží a televízor zmizne spolu s podporným stĺpom v zemi.

Táto „najväčšia vonkajšia televízia na svete“ je vyrobená z uhlíkových vlákien a titánu. Po stlačení tlačidla na diaľkovom ovládači sa z podzemného krytu vysunie stĺp s 301 palcovou obrazovkou, až kým za 25 sekúnd nedosiahne svoju plnú výšku 6 metrov. Potom trvá ešte ďalších 40 sekúnd, kým sa sedem panelov obrazovky rozloží a prepojí. Následne sa na obrazovke s uhlopriečkou 301 palcov (7,6 metra) už len spustí zobrazenie obsahu a vizuálne orgie sa môžu začať.

Vďaka použitým materiálom je obrí exteriérový televízor schopný odolávať nárazom vetra s rýchlosťou až 50 km / h. Pri silnejšom vetre sa televízor automaticky sklopí a zasunie sa naspäť do podzemného krytu. Na svoju veľkosť je 301 palcový televízor až prekvapivo ľahký, váži iba 1 650 kilogramov.

301 palcový skladací exteriérový televízor C Seed.

Obrazovka má 3 956 736 LED diód a podporuje rozlíšenie 4K s technológiou HDR (High Dynamic Range) pre realistickejšie zobrazenie obsahu. To podporuje aj kontrastný pomer 4 500 : 1, spolu so 48-bitovou farebnou hĺbkou a schopnosťou zobrazenia 281 biliónov farieb. Svietivosť panela je 4 500 nitov, čo znamená, že obsah je dobre viditeľný aj na priamom slnečnom svetle. Vstavaný zvukový systém pozostáva zo šiestich reproduktorov a troch subwooferov, s celkovým výkonom 2700 wattov.

No asi už tušíte, že tento „najväčší vonkajší televízor na svete“ nebude len tak pre každého. Spoločnosť C Seed totiž stanovila maloobchodnú cenu na neuveriteľných 1,5 milióna dolárov. Objednávky pre prípadných záujemcov sú spustené a distribúcia sa má začať v polovici roka 2020.

301 palcový skladací exteriérový televízor C Seed.

301 palcový skladací exteriérový televízor C Seed.