Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GDome umožní smartfónu snímať krásne zábery vo vode

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite ste sa už stretli s úchvatnými fotografiami, ktoré sú zosnímané napoly nad hladinou vody a napoly pod ňou. Ide o takzvané split shots, čiže rozdelené zábery a práve tie sa vďaka novému puzdru GDome Mobile dajú nafotiť aj so širokou škálou smartfónov.

Vodotesné puzdro GDome Mobile pochádza z Južnej Afriky a tvorí ho priehľadná akrylová kopula, ktorá je odolná voči poškriabaniu a je pripevnená k nylonovému telu s oporným rámom z tvrdenej ocele. Do vnútra puzdra sa dá údajne osadiť akýkoľvek model smartfónu, ktorého uhlopriečka nie je väčšia ako 6,5 palca. Smartfón je pritom pevne uložený v penovej vložke a jeho displej zostáva viditeľný a citlivý na dotyk cez priehľadnú membránu na zadnej strane puzdra.

Vodotesné puzdro pre smartfón GDome Mobile.

Keďže je v kopule dostatok miesta, dajú sa k fotoaparátu v smartfóne pridať rôzne filtre alebo objektívy od iných výrobcov. Napriek tomu, že puzdro GDome Mobile nie je určené pre použitie s akčnými kamerami, jeho tvorcovia uvádzajú, že majú dobré skúsenosti s najnovším modelom akčnej kamery Go Pro alebo s novou akčnou kamerou DJI Osmo Action.

Zábery zosnímané s GDome Mobile.

K montážnym bodom na vonkajšej strane puzdra sa navyše dajú pripevniť akčné kamery, svetlá alebo iné príslušenstvo. Keď je všetko zapečatené, puzdro s váhou 800 gramov je vodotesné do maximálnej hĺbky 5 metrov, takže potenciálni záujemcovia, ktorí hľadajú niečo špecifické pre potápanie by sa mali poobzerať po niečom inom.

Podvodné puzdro GDome Mobile je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 79 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 129 dolárov. Podporovatelia kampane by sa svojich puzdier mali dočkať niekedy v priebehu augusta.

Vodotesné puzdro pre smartfón GDome Mobile.