Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

EzLarm vás vytiahne z postele s pomocou aplikácie a NFC štítku

EzLarm vás vytiahne z postele s pomocou aplikácie a NFC štítku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ranné vstávanie môže byť problematické, najmä ak patríte medzi tých, čo si budík na smartfóne neustále odkladajú a tak sa môže stať, že sa zaspí do práce. Jedno z účinných riešení ako včas vstať z postele prináša EzLarm. Ide o mobilnú aplikáciu s budíkom, ktorý neprestane zvoniť, až kým sa s telefónom nepriblížite k nalepenému NFC štítku.

Malý kruhový štítok s bezdrôtovou technológiou NFC (Near-Field Communication) je vybavený lepiacim povrchom a používateľ si ho môže prilepiť napríklad v miestnosti, kde plánuje začať svoj deň, ako je kúpeľňa alebo kuchyňa. Bezplatná mobilná aplikácia pre operačné systémy Android a iOS sa medzitým používa ako bežná aplikácia budíka. Používateľ si zvolí čas budenia a pred spaním si môže smartfón položiť na nočný stolík.

Ráno sa alarm v daný čas aktivuje, no neexistuje žiadny spôsob ako ho rozospatý používateľ môže umlčať. Nepomôže stáčanie tlačidiel ani ťukanie na dotykovú obrazovku, treba jednoducho vstať z postele, zobrať svoj smartfón do miestnosti, kde sa nachádza nalepený NFC štítok a priblížiť sa so smartfónom tesne k nemu. Bez ohľadu na to, ako je používateľ unavený, už vstal z postele a prešiel niekoľko krokov do inej miestnosti, takže je dosť nepravdepodobné, že by sa otočil a vrátil späť do spálne.

Budík EzLarm sa dá vypnúť len po priložení smartfónu k nalepenému NFC štítku.

Keďže NFC štítok je dočasne napájaný magnetickým poľom, ktoré generuje smartfón alebo iné zariadenia, nepotrebuje žiadnu batériu ani pripojenie do elektrickej zásuvky. Štítok však nebude fungovať s telefónmi Apple staršími ako iPhone 7. Všetky novšie telefóny Samsung by mali fungovať, spolu s mnohými staršími. no úplný zoznam telefónov Kompatibilná by mala byť väčšina novších telefónov s operačným systémom Android, ktoré podporujú technológiu NFC.

Budík EzLarm je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať dva nalepovacie NFC štítky za 18 CAD (asi 12,14 EUR). Distribúcia prvých kusov je naplánovaná od augusta tohto roku.