Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herná konzola C64 s klávesnicou vás vráti do zlatých časov hier

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová retro herná konzola nazývaná ako C64 vzdáva hold najpredávanejšiemu osobnému počítaču všetkých čias Commodore 64, ktorý bol vydaný v roku 1982. Na rozdiel od iných retro verzií herných konzol sa však C64 môže pochváliť tým že ide o napodobeninu v plnej veľkosti, samozrejme aj s pracovnou klávesnicou.

Rovnako ako predchádzajúca zmenšená retro herná konzola C64 Mini, ktorá tiež vychádzala z Commodore 64, aj nová C64-rka pochádza z dielne spoločnosti Retro Games a teda s výrobcami pôvodného osobného počítača nemá nič spoločné. Na rozdiel od C64 Mini je model C64 v plnej veľkosti a je teda dodávaný s plne funkčnou pracovnou klávesnicou.

Retro herná konzola C64.

Stroj dokáže pracovať v jednom z troch režimov. Režim C64 napodobňuje svoju historickú predlohu Commodore 64, zatiaľ čo pridaný režim VIC-20 napodobňuje model Commodore VIC-20. Posledný režim Games Carousel bude zrejme najobľúbenejší a umožní používateľom si vybrať medzi 64 predinštalovanými hrami.

Zatiaľ nie je zverejnený kompletný zoznam predinštalovaných hier, no spoločnosť Retro Games zmienila tituly ako napríklad California Games, Paradroid, Boulder Dash, Cosmic Causeway, Impossible Mission, Attack of the Mutant Camels, Gateway, Hover Bovver, Destroyer, Iridis Alpha, Gridrunner, Planet of Death plus súčasný titul vertikálne rolovacej vesmírnej strieľačky Galencia z roku 2017.

Retro herná konzola C64.

C64 prináša cez výstup HDMI rozlíšenie 720p HD a používateľ si môže navoliť aj špeciálny režim zobrazenia, ktorý simuluje skenovacie linky signálu zo starých CRT televízorov. Vo výbave sú aj povinné USB porty pre aktualizáciu firmvéru alebo spúšťanie vlastného softvéru a hier. Používateľ si môže svoj retro zážitok zvýšiť prostredníctvom dodávaného páčkového ovládača, ktorý je doplnený o mikrospínače.

Nová retro herná konzola C64 v plnej veľkosti je k dispozícii na objednávku vo Veľkej Británii za cenu 109,99 libier (približne 122,71 euro). Vydanie bolo stanovené na 5. decembra 2019.

Vylepšený páčkový ovládač s mikrospínačmi.