Miroslav Šatan sa stal novým prezidentom SZĽH

TA3 SITA
26.6.2019 17:02

Novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja bude Miroslav Šatan. Rozhodli o tom delegáti Kongresu SZĽH na tajnom hlasovaní v Bratislave, ktorí uprednostnili bývalého kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie pred súčasným zväzovým kontrolórom Jaromírom Šmátralom.

Šatan získal 229 hlasov, zatiaľ čo jeho konkurent dostal iba 99 hlasov. V pôvodnom menoslove kandidátov figuroval aj Dárius Rusnák, ale ten sa napokon vzdal možnosti zabojovať o pozíciu prezidenta SZĽH.

Štyridsaťštyriročný Šatan pôsobil v uplynulých dvoch sezónach ako generálny manažér slovenských reprezentácií a má za sebou aj úspešnú hráčsku kariéru. Počas nej odohral vyše tisíc zápasov v NHL, získal Stanleyho pohár a v drese národného tímu sa tešil zo štyroch cenných kovov na MS. Pri troch zo štyroch medailových úspechov bol kapitánom slovenskej reprezentácie a naďalej zostáva jej historicky najlepším strelcom. Topoľčiansky rodák ešte pred kongresom avizoval, že sa chce dohodnúť s klubmi na jednotnej dlhodobej stratégii rozvoja hokeja. Jeho ďalším cieľom je budovanie akadémií, ktoré by mali postupne vyrásť v každom krajskom meste.

Šatan sa stane ôsmym prezidentom slovenského hokejového hnutia, pred ním v tejto funkcii pôsobili Ján Mitošinka, Viktor Špakovský, Dušan Pašek, Ján Stanovský, Juraj Široký st., Igor Nemeček a Martin Kohút. Práve posledný menovaný viackrát podporil Šatanovu kandidatúru na pozíciu šéfa zväzu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok