Buďte radi, že som sa s Ficom nestretol, povedal Bugár

TA3 TASR
26.6.2019 15:49

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár novinárom povedal, že sa po utorkovej voľbe kandidátov na sudcov ústavného súdu nestretol so šéfom Smeru Robertom Ficom.

Buďte radi, že som sa s Ficom nestretol, povedal Bugár
SITA/Diana Černáková

„Buďte radi, že nie. Atmosféra bola v jednotlivých stranách potom dosť dusná. Považujem to za podraz, neviem od koho, to je ten problém," povedal novinárom. Parlament ani na ôsmy pokus nezvolil dostatočný počet kandidátov na post ústavných sudcov, pričom z požadovaného počtu 18 ľudí do súčasnosti zvolili iba 14. V poslednej voľbe prešla plénom iba štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Edita Pfundtner, ktorá získala 74 hlasov.

Vládna koalícia, ktorá má väčšinu v NR SR, pred voľbou tvrdila, že je dohodnutá na piatich chýbajúcich menách. Zákonodarcovia neuspeli a tak sa bude celý proces opakovať piatykrát, vrátane verejného vypočutia kandidátov. „V septembri budem navrhovať verejnú voľbu, možno sa aj iní pripoja. Tam uvidíme, kto sa akým spôsobom s nami zahráva," povedal Bugár. Ak bude Smer proti verejnej voľbe, je to podľa šéfa Mosta „ich problém." Navrhne, že budú voliť s opozíciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok