Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stôl Ebörd bezdrôtovo nabije smartfón zo Slnka i z umelého svetla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čoraz viac smartfónov a iných zariadení sa dá nabíjať bezdrôtovo, no zvyčajne je stále potrebná nejaká nabíjacia podložka pripojená do zásuvky. Spoločnosť Proton New Energy Future však vytvorila inteligentný stôl Ebörd, ktorý na celej ploche dosky umožní bezdrôtové nabíjanie. A čo je najlepšie, zberá energiu zo slnečných lúčov alebo dokonva z umelého svetla.

Stôl Ebörd má štýlový kovový rám s tmavým sklom a tak zapadne do moderných domácností. Vo vnútri však navyše ukrýva viac ako 50 nabíjacích cievok, ktoré umožnia používateľom si na doske stola naraz nabiť až štyri zariadenia. Ebörd využíva technológiu bezdrôtového nabíjania Qi, takže podporuje množstvo súčasných vlajkových lodí smartfónov s bezdrôtovým nabíjaním. Samozrejme dokáže nabiť aj ostatné zariadia, ako sú tablety, slúchadlá a ďalšie, ktoré používajú štandard Qi. Pre zariadenia, ktoré nie sú podporované má stôl pripravené dva adaptéry.

Doska stola Ebörd využíva technológiu bezdrôtového nabíjania Qi pre nabitie až štyroch zariadení naraz.

Energia pre nabíjanie sa nečerpá z elektrickej siete, ako je to v prípade väčšiny bezdrôtových Qi nabíjačiek. Namiesto toho tvorí povrch stola tenká vrstva fotovoltického panelu, ktorý dokáže prijať slnečné svetlo a uložiť ho do 10 Ah batérie. Výrobca tvrdí, že má patent technológie membrány založenej na proteíne z morských baktérií, ktoré by mali v zhoršených svetelných podmienkach zvýšiť výkon solárneho modulu až o 60 percent.

Stôl Ebörd môže údajne dokonca absorbovať aj umelé svetlo, no nie je isté, či aj z neho dokáže vygenerovať dostatok energie pre nabíjanie. Radšej by mal byť stôl umiestnený vo svetlej a slnečnej obývačke, aby fungoval ako elegantná a praktická bezdrôtová nabíjačka viacerých zariadení naraz. Stôl je vodotesný, a tak môže fungovať ako každý iný bežný stôl. K dispozícii sú aj dva prémiové modely, z ktorých jeden pridáva „relaxačné“ LED osvetelenie a druhý zase Bluetooth reproduktorový systém s priestorovým zvukom.

Stôl Ebörd má v sebe zabudovaný fotovoltický panel, ktorý dokáže čerpať energiu zo slnečných lúčov, ale aj údajne z umelého svetla.

Spoločnosť Proton New Energy Future sa snaží získať dostatok finančných prostriedkov cez start-up kampaň na portáli Indiegogo, pričom cieľ získať aspoň 20 000 dolárov už bol dosiahnutý. Základný model je ponúkaný za 450 dolárov, zatiaľ čo prémiové modely stoja 570 dolárov. Zľava oproti plánovanej maloobchodnej cene je vo všetkých prípadoch 40 percent. Dodávka prvých kusov by sa mala začať v priebehu novembra tohto roku.

Inteligentný stôl Ebörd s technológiou bezdrôtového nabíjania má štýlový kovový rám s tmavým sklom.