Rajtár ho použil ako rohožku, reaguje Smer na odsúdenie Rybaniča

TA3 TASR
25.6.2019 16:52

V prípade porušenia bankového tajomstva nebol odsúdený skutočný vinník, tým je poslanec Národnej rady Jozef Rajtár, ktorý svojho asistenta Filipa Rybaniča použil ako rohožku. Uviedol to vládny Smer-SD na sociálnej sieti v reakcii na rozhodnutie súdu.

Smer: Rajtár je zbabelec

Rybaniča odsúdil Krajský súd v Bratislave na trojročný trest s jednoročným odkladom a skúšobnou lehotou.

Rajtára označuje Smer-SD za zbabelca. "Zbabelo sa schoval za svoju poslaneckú imunitu a mladého neskúseného chlapca nechal utopiť," píše Smer-SD. Strana dodáva, že Rajtár by sa mal Rybaničovi ospravedlniť za to, že mu zničil profesionálny aj osobný život. "S týmto rozsudkom ho žiadna banka už nezamestná a nedostane ani previerku Národného bezpečnostného úradu," doplnil Smer-SD.

Rybaniča Krajský súd v Bratislave odsúdil na trojročný trest s jednoročným odkladom a skúšobnou lehotou. Zmiernil tak rozsudok Okresného súdu Bratislava V, ktorý Rybaničovi vymeral tri roky s päťročným odkladom a skúšobnou lehotou. Okresný súd tiež predtým rozhodol, že sa má Rybanič bývalému ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi ospravedlniť, rozsudok krajského súdu už o tom nehovorí.

Rybanič prenikol do účtu Kaliňáka

Rybanič mal podľa medializovaných informácií ako zamestnanec komerčnej banky preniknúť do účtu vtedajšieho šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka. Údaje z tohto účtu sa potom objavili v niektorých médiách. Ukázalo sa napríklad, že Kaliňákovi prišli na účet od spoločnosti B.A. Haus tri platby vo výške 140.000, 50.000 a 70.000 eur. Táto spoločnosť patrila predtým podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi, nedávno odsúdenému za krátenie dane.

Podobné aktivity vyvíjal asistent smerom k bankovým účtom exministra financií Jána Počiatka, právoplatne odsúdeného a najnovšie obvineného podnikateľa Ladislava Bašternáka a napokon aj v kauze televíznych zmeniek obžalovaného podnikateľa Mariana Kočnera. Počiatkov účet bol zo strany Rybaniča prezeraný z rovnakého účtu za použitia rovnakého prihlasovacieho hesla ako Kaliňákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok