Migranti na Draždiaku? Sociálnu sieť obletela zavádzajúca fotka

TA3 TASR
24.6.2019 11:50

V prípade statusu o údajných migrantoch pri jazere Draždiak v bratislavskej Petržalke polícia preveruje podozrenia zo šírenia poplašnej správy.

Migranti na Draždiaku? Sociálnu sieť obletela zavádzajúca fotka
TASR/Martin Baumann (ilustračná fotografia)

Informuje o tom na sociálnej sieti. Status z 21. júna, v ktorom sa autor napríklad pýta, či sú údajní migranti "pod kontrolou", doposiaľ zdieľalo takmer 1500 používateľov sociálnej siete.


"Môžeme potvrdiť, že v uvedený deň nikto nekontaktoval políciu pre akékoľvek problémy týkajúce sa na jazere Draždiak v bratislavskej Petržalke. Neďaleko sa odohral iba jeden incident, keď slovenskí narkomani a bezdomovci búrali chatku," uviedla polícia, ktorá pripomína, že muži na zverejnenej fotografii vôbec nemusia byť migranti. "Keď je niekto tmavšej pleti, neznamená to automaticky, že je migrant. Môže byť Rakúšan, Maďar, dokonca aj Slovák," konštatuje.

Policajti tiež odmietajú tvrdenie autora, že čoskoro budú na Slovensku tisíce migrantov. Odvolávajú sa na politické stanovisko SR aj nízky počet udelených azylov. "SR má jeden z najprísnejších systémov udeľovania azylu v Európe, každý prisťahovalec mimo EÚ prechádza náročnou bezpečnostnou kontrolou, väčšina žiadostí o azyl je zamietnutá," zdôraznili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok