Tbilisi protestovalo proti politikom, Putin reagoval zákazom letov

TA3 TASR
21.6.2019 22:12

V gruzínskom Tbilisi vyšli opäť do ulíc tisícky ľudí. Protestujú proti ruským politikom, ktorí vystúpili v parlamente, ako aj proti tvrdému zásahu polície. Žiadajú tiež rezignáciu ministra vnútra a nové parlamentné voľby. Ruský prezident Vladimir Putin v reakcii na situáciu zakázal ruským aerolinkám lietať do Gruzínska.

Putin podpísal dekrét, na základe ktorého bude od 8. júla platiť dočasný zákaz civilných letov do Gruzínska. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na tlačové oddelenie Kremľa. "Od 8. júla 2019 majú ruské letecké spoločnosti dočasne zakázané prevádzkovať leteckú dopravu (vrátane komerčnej) občanov z územia Ruskej federácie na územie Gruzínska," uvádza sa v dokumente.

Okrem toho odporúča, aby cestovné kancelárie "po dobu trvania zákazu nepredávali občanom turistický produkt, ktorý zabezpečuje prepravu (vrátane komerčnej) občanov z územia Ruskej federácie na územie Gruzínska". Prezident zároveň nariadil vláde, aby pomohla ruským občanov v Gruzínsku vrátiť sa do Ruskej federácie vzhľadom na pozastavenie leteckej dopravy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok