Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čítačka kníh Kindle Oasis mení svoj displej podľa dennej doby

Čítačka kníh Kindle Oasis mení svoj displej podľa dennej doby
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovšia verzia čítačky elektronických kníh Kindle Oasis z dielne spoločnosti Amazon si prináša jednu veľkú aktualizáciu oproti svojmu predchodcovi. Je ňou technológia displeja, ktorá dokáže meniť teplotu farieb automaticky počas celého dňa tak, aby sa znížila únava očí čitateľov.

Nové farebné predné osvetlenie displeja umožní čitateľom zmeniť teplotu farby z chladnej na teplú, a to buď manuálne cez nastavenia, alebo automaticky. Farebné tóny sa tak upravia od východu až po západ slnka. Okrem tejto technológie sa v podstate na najnovšej čítačke kníh Kindle Oasis nič nezmenilo.

Jej 7 palcový displej má hustotu 300 bodov na palec, čítačka je vodotesná a prináša podporu Audible, takže používateľ môže bez problémov prepínať medzi elektronickou knihou a audio knihou toho istého titulu. Vodotesnosť v kategórii IPX8 znamená, že čítačka zvládne prežiť ponorenie do vody až hĺbky dvoch metrov po dobu 60 minút. To môže prísť vhod, ak ste niekde na dovolenke a čítačka vám nebodaj spadne do bazéna. Výdrž batérie uvádza výrobca na „týždne“.

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2019.

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2019 sa dá už teraz objednať s tým, že distribúcia sa začne 24. júla. Verzia s kapacitou vnútorného úložiska 8 GB strojí 250 dolárov so ponukami reklám, alebo 270 dolárov bez reklám. 32 GB verzia má cenu 280 dolárov, respektíve 300 dolárov bez reklamných ponúk. V cene je aj šesť mesačné predplatné služby Kindle Unlimited, ktorá umožňuje čítanie množstva elektronických kníh z katalógu Amazonu. Čítačky sú k dispozícii vo farbách Graphite alebo Champagne Gold.

Ostatné modely čítačiek Kindle pre rok 2019 zostávajú nezmenené. Základný 6 palcový model Kindle stojí 90 dolárov, zatiaľ čo cena modelu Kindle Paperwhite sa začína na 130 dolároch. No v tomto prípade jej výrobca pridal vodotesnosť, väčšie vnútorné úložisko a ostrejší displej s rovnakou hustotou 300 ppi ako má Kindle Oasis.

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2019.

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2019.