Sagan prišiel o žltý dres, no udržal si vedenie v bodovacej súťaži

TA3 TASR
20.6.2019 19:19

Holandský cyklista Antwan Tolhoek z tímu Jumbo-Visma sa stal víťazom štvrtkovej šiestej etapy pretekov Okolo Švajčiarska. Druhý skončil Egon Bernal z Kolumbie, ktorý sa posunul na čelo priebežného poradia, tretí bol Francúz Francois Bidard.

Sagan prišiel o žltý dres, no udržal si vedenie v bodovacej súťaži
SITA/AP

O žltý dres celkového lídra prišiel Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), v 120-kilometrovej kopcovitej etape z Einsiedelnu do Flumserbergu obsadil 135. pozíciu s mankom 16:40 minúty, no udržal si vedenie v bodovacej súťaži. Tolhoek sa presadil z úniku, Bernal na druhom mieste získal aj bonusové sekundy a v žltom drese vedie o 12 sekúnd pred Austrálčanom Rohanom Dennisom (Bahrain-Merida).

Štvrtok už bol pre špurtérov príliš náročný a celkové poradie sa výrazne premiešalo. Saganov tím nekontroloval pelotón, trojnásobný majster sveta opustil hlavné pole na začiatku cieľového stúpania. Na podujatí, ktoré preňho slúži ako generálka na Tour de France, má na konte rekordných sedemnásť etapových triumfov. V klasifikácii klesol na 72. priečku s odstupom 15:44, čierny dres mu naďalej patrí so ziskom 37 bodov.

"Krátka etapa so zjazdom znamenala, že to bude rýchle. Patrick Konrad sa dostal na tretie miesto priebežného poradia s tým, že v piatok je opäť na programe horská etapa. Peter Sagan si udržal vedenie v bodovačke, takže si myslím, že môžeme byť spokojní," uviedol športový riaditeľ Ján Valach na oficiálnej stránke Bora-Hansgrohe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok