Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Solárna kamera TikeePRO2+ sama zosníma 6K časozberné videá

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z francúzskej spoločnosti Enlaps vytvorili novú generáciu profesionálnej kamery pre snímanie takzvaných time-lapse videí, čiže časozberných videí. Kamera s názvom TikeePRO2+ sa pritom môže pochváliť rozlíšením až 6K, vysokou odolnosťou a dlhou výdržou batérie, ktorá sa nabíja prostredníctvom solárnych článkov.

Nová profesionálna kamera TikeePRO2+ pre snímanie časozberných videí využíva dvojicu kamerových modulov. Tie prostredníctvom 16 megapixlových obrazových snímačov Sony Exmor R 16 s veľkosťou 1 / 2,3 palca zachytia panoramatické snímky v rozlíšení 4 608 x 3 456 pixlov na jeden snímok. Kamerové moduly majú svetelnosť F 2.8 a širokouhlé objektívy dokážu snímať v zornom uhle až 149 stupňov.

Profesionálna kamera TikeePRO2+ pre snímanie časozberných videí.

Kamera je navrhnutá pre automatické snímanie časozberných videí v rozlíšeniach FHD, 4K alebo až 6K (7 360 x 2 650 pixlov). Panoramatické zábery sa odosielajú vo formáte JPEG do webovej alebo mobilnej aplikácie prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Wi-Fi alebo cez mobilnú dátovú sieť 4G. K dispozícii je aj možnosť ukladania snímok priamo na microSD kartu s kapacitou 512 GB. Na kartu sa pritom zmestí až 64 000 panoramatických snímok vo formáte JPEG alebo až 15 000 snímok vo formáte DNG.

K dispozícii sú 3 nové režimy snímania časozberných videí Burst, Event a Long-Term. Napríklad v režime Burst zosníma kamera niekoľko desiatok fotografií každých niekoľko sekúnd počas dlhého záznamu časozberného videa. Používateľ má tiež možnosť si naplánovať nakrúcanie na určité dni v týždni.

Profesionálna kamera TikeePRO2+ pre snímanie časozberných videí.

Keďže kamera TikeePRO2+ dokáže operovať samostatne, mala by aj vo vonkajšom prostredí niečo vydržať. Preto jej vývojári skonštruovali robustné telo z odolných materiálov, ktoré je odolné voči piesku, prachu, snehu či dažďu. Kamera vydrží pracovať pri teplotách od -10 do 50 stupňov Celzia. Vďaka výklopnému solárnemu panelu je schopná autonómne pracovať 20 dní, ak zasiela snímky do sprievodnej aplikácie, alebo až 60 dní, ak sa snímky ukladajú na microSD kartu. V menej slnečných dňoch príde na pomoc lítium-iónová batéria s kapacitou 24 000 mAh, ktorá kamere poskytne dostatok energie pre zachytenie až 10 000 snímok.

Aby náhodou nedošlo k odcudzeniu kamery v teréne, je vybavená GPS modulom a v prípade pohybu zašle používateľovi upozornenie, ktorý vie sledovať jej aktuálnu polohu.

Profesionálna kamera TikeePRO2+ pre snímanie panoramatických časaozberných videí je k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 1 300 EUR bez DPH.

Profesionálna kamera TikeePRO2+ pre snímanie časozberných videí.