Priama linka s Putinom. Šéfovi Kremľa zaslali vyše milión otázok

TA3 TASR
19.6.2019 10:54

Viac ako milión otázok poslali občania Ruska prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý na niektoré z nich odpovie vo štvrtok počas každoročnej videokonferencie.

Priama linka s Putinom. Šéfovi Kremľa zaslali vyše milión otázok
SITA/AP

Vystavené počítačovému útoku

Tá sa začne vo štvrtok na poludnie (miestneho času) a vysielať ju bude niekoľko televíznych kanálov, rozhlasových staníc a sociálnych sietí. Priama linka s Vladimirom Putinom sa bude konať už 17. raz. Prvé vysielanie sa uskutočnilo v decembri 2001, trvalo dve hodiny a 20 minút. V ďalších rokoch sa jeho trvanie zvýšilo v priemere na tri-štyri hodiny. Vlani Putin na otázky občanov odpovedal štyri hodiny a 20 minút, pričom zodpovedal 73 otázok.

Okrem toho Kremeľ informoval, že pred minuloročnou telekonferenciou s občanmi bola priama linka, ako aj dva najväčšie televízne kanály vystavené mohutnému počítačovému útoku. Možnosť klásť otázky mali občania od 9. júna a môžu v tom pokračovať ešte aj počas štvrtkového priameho prenosu.

Väčšinu z vyše milióna už odoslaných otázok položili občania telefonicky, zvyšné v podobe SMS a MMS či e-mailov. Cez sociálne siete Vkontakte a Odnoklassniki môžu ľudia poslať aj videoodkaz. Užívatelia mobilných aplikácií Moskva-Putinu a OK Live budú môcť kontaktovať štúdio prostredníctvom priameho videospojenia.

Sťažnosť na zahusťovanie sídliska

Niektoré problémy sa občania snažia Putinovi predostrieť aj za pomoci videozáznamu. Ako informovala rozhlasová stanica Echo Moskvy, polícia prekazila nahrávanie sťažnosti na zahusťovanie sídliska na moskovskom predmestí Ľublino, keď aktivistov vyzvala, aby sa okamžite rozišli.

Na program renovácie bytového fondu v Moskve bolo vyčlenených viac ako 400 miliárd rubľov (asi 5,545 miliardy eur). Ak sa program zrealizuje, nové bývanie by mali dostať ľudia žijúci teraz v spoločných tzv. komunálnych bytoch, internátoch a ubytovniach v bytovkách v havarijnom stave. Tento program renovácie bytového fondu v Moskve bol spustený v roku 2017 a prakticky hneď narazil na protesty obyvateľov štvrtí, ktorí radnici vyčítajú neochotu viesť s nimi dialóg a zohľadniť názor starousadlíkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok