Merkelová dostala v Berlíne počas privítania Zelenského triašku

TA3 TASR
18.6.2019 18:46

Počas privítania nového ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Berlíne dostala nemecká kancelárka Angela Merkelová nečakane triašku.

Merkelová sa začala celá viditeľne triasť v okamihu, keď spolu so Zelenským stáli pri teplote 28 stupňov Celzia na pódiu pred jej úradom počas zvukovej nemeckej hymny.

Po odznení hymien už Merkelová vyzerala lepšie a so Zelenským rýchlo vošla po červenom koberci do budovy. Asi o hodinu sa neskôr Merkelová, ktorá v júli oslávi 65. narodeniny, na tlačovej konferencii so Zelenským v reakcii na otázku novinára, ktorý sa jej spýtal, či to, že sa triasla, je dôvodom na znepokojenie, usmiala a odpovedala, že sa už cíti dobre. "Už som vypila aspoň tri poháre vody. To mi zjavne chýbalo. Takže som v poriadku," uviedla.

Nebolo prvýkrát, čo sa Merkelová počas teplého dňa triasla pri podobnej príležitosti, neuviedla však, kedy sa tak stalo. Dôvodom mal byť vtedy tiež nedostatočný príjem tekutín. V roku 2014 musela Merkelová po tom, ako jej prišlo nevoľno, na poslednú chvíľu posunúť rozhovor v televízii na neskôr. Jej hovorca však vtedy povedal, že keď niečo zjedla a napila sa, bola schopná televízii rozhovor poskytnúť. Či má Merkelová, ktorá je kancelárkou od roku 2005, nejaké zdravotné problémy, nie je verejne známe, keďže v Nemecku zverejňovanie takýchto informácií podlieha prísnym pravidlám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok