Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací elektrický bicykel Torque sa odomkne odtlačkom prsta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle priťahujú ľudí, ktorí sa chcú ekologickejším spôsobom prepravovať nielen po meste, no ich cena ich často od tohto úmyslu odradí. Spoločnosť Startk Drive však prináša cenovo dostupnú možnosť v podobe skladacieho elektrického bicykla Torque, ktorí je vybavený aj niekoľkými pôsobivými funkciami.

Nový model skladacieho elektrického bicykla Torque z dielne švédskeho výrobcu Stark Drive disponuje otočným mechanizmom na štýl závesu, ktorý sa nachádza v strede rámu bicykla. Vďaka nemu si môže používateľ svoj bicykel jednoducho zložiť do kompaktnejšej formy pre pohodlnejší spôsob prepravy, napríklad v autobuse, vo vlaku alebo v kufri auta.

Skladací elektrický bicykel Stark Drive Torque.

No bicykel Stark Drive Torque je vybavený aj impozantnou zbierkou moderných technológií. K dispozícii je NFC čip pre bezdrôtovú komunikáciu so smartfónom a zaujme aj integrovaný snímač odtlačkov prstov, vďaka ktorému sa bicykel uzamkne alebo odomkne a môžu si ho tak bezpečne zdieľať rôzni používatelia. To by mohlo prísť vhod práve v súvislosti s projektmi zdieľanej dopravy v mestách. Okrem toho má bicykel aj USB porty pre nabíjanie mobilných zariadení, spolu s možnosťou bezdrôtového nabíjania kompatibilných zariadení.

Štandardná verzia skladacieho elektrického bicykla Torque má 250 W motor s krútiacim momentom 80 Nm, ktorá poskytne používateľovi elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 42 km / h. Komu by aj toto bolo nebodaj málo, môže si vybrať silnejšiu verziu bicykla Torque Max, ktorá je vybavená hrubými terénnymi pneumatikami a silným 1 000 W motorom Bafang Ultra Max s krútiacim momentom až 160 Nm. Vďaka tomu sa môže jazdec s pomocou elektrickej asistencie preháňať maximálnou rýchlosťou až 62 km / h.

Skladací elektrický bicykel Stark Drive Torque.

Obidve verzie sú vybavené 9 rýchlostnou prehadzovačkou Shimano, nastaviteľnou odpruženou vidlicou a kotúčovými brzdami. Dojazd oboch modelov na jedno nabitie batérie je udávaný na viac ako 100 kilometrov.

Cena štandardnej verzie skladacieho elektrického bicykla Stark Drive Torque sa začína na prijateľných 999 dolároch. Informácie o cene modelu Torque Max zatiaľ nie sú k dispozícii. Spoločnosť Stark Drive chce v auguste spustiť start-up kampaň na portáli Indiegogo, ktorá by mohla zabezpečiť získanie dostatku finančných prostriedkov pre spustenie výroby.

Skladací elektrický bicykel Stark Drive Torque Max.